Gibanje omejeno, delo teče dalje

Z uvedbo prepovedi potovanj zunaj občine bivanja se vlada še naprej obnaša, kot da nekaj neodgovornih vikend izletnikov, ki jih je POP TV ulovil na kameri, predstavlja največje tveganje za širitev okužbe.

Medtem se bodo še naprej vsak delovni dan desettisoči delavcev peljali v Ljubljano in druge občine v proizvodne hale in ostala nenujna delovna mesta. Tam si bodo še naprej osem ur dnevno delili prostore, ponekod še vedno brez ustreznih informacij ali zagotovljene zaščite.

Tudi nove okužbe v domovih za starejše, nazadnje na ljubljanskem Viču, dokazujejo, da za ustrezno zaščito ni bilo pravočasno poskrbljeno niti na najbolj tveganih mestih.

Medtem pa uradni predstavnik vlade Jelko Kacin pred kamero razpreda o klopcah in parkih. Funkcija takšnih nastopov je ustvarjanje delitev med ljudmi in iskanje grešnih kozlov, medtem ko vlada ni pripravljena sprejeti resnično odločnih potez.

Posledično se v svojem zasebnem življenju soočamo z vedno bolj vsiljivimi in omejujočimi policijskimi ukrepi ter nedopustnimi posegi v zasebnost in svobodo posameznika, medtem ko se na delovnem mestu vsi pretvarjajo, kot da se ni še nič zgodilo.

Deli.