Kandidatne liste Združene levice za lokalne volitve 2014

 

Ajdovščina

  Volilna enota 3

 1. Leo Blaško
 2. Karmen Nemec
 

 

VO1 – Nina Štrancar

Rodila se je leta 1987. Po uspešno opravljeni maturi na gimnaziji v Ajdovščini je študij nadaljevala na Pravni fakulteti v Ljubljani, kjer je letos diplomirala in pridobila naziv univerzitetna diplomirana pravnica. Trenutno opravlja pripravništvo kot Sodelavec v pravosodju v Strokovni službi za brezplačno pravno pomoč na Okrožnem sodišču v Kopru. Je mama triletne hčerke, ki ji posveča vso pozornost in ves svoj prosti čas.

 

VO1 – Miloš Popović

VO1 – Vladimira Gal Janeš

VO1 – Klemen Vičič

Rodil se je leta 1989 v Šempetru pri Gorici. Po končani srednji šoli za računalništvo v Novi Gorici se je vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in računalništvo v Mariboru, program informatika, ki jo trenutno zaključuje. Ima svoje gostinsko podjetje. S svojo kandidaturo želi aktivno sodelovati pri razvoju kulture in turizma v Ajdovščini.

 

VO1 – Emil Djukić

VO2 – Romana Potrata

VO2 – Anej Škerl

VO2 – Andreja Vidmar Sukanović

VO2 – Sebastjan Kodele

VO2 – Tatjana Semenič

VO2 – Boštjan Lemut

VO3 – Leo Blaško

Rojen je leta 1971. Zaključil je srednjo računalniško šolo v Novi Gorici. Je član civilnega gibanja Puntarji, ki pripadajo 4. bloku Združene levice.

 

VO3 – Karmen Nemec

Večino svojega življenja je preživela v Lokavcu pri Ajdovščini. Študirala je na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, pravkar pa uspešno zaključila šolanje za zeliščarko, s čimer se tudi ukvarja. Je ena od ustanovnih članic Gibanja za aktivno državljanstvo Puntarji, ki se je Združeni levici pridružilo zaradi spoštovanja ter vzpostavljanja vrednot in ciljev, ki v ospredje postavljajo Človeka in Naravo. S svojimi izkušnjami bi rada pripomogla k razvoju naše občine, da bi začeli znova graditi na socialni varnosti, enakosti in pravičnosti, da bi spodbujali projekte, ki so naravi in človeku prijazni.

 

VO4 – Andreja Škvarč

VO4 – Simon Makovec Kržišnik

Rojen 6. aprila 1976 iz Vrtovč. Poklicno se ukvarja s področjem požarne varnosti sicer pa je tudi družbeno aktiven v svojem kraju. Bil je predsednik TD Vrtovče, predsednik krajevne skupnosti, član sveta zavoda OŠ Dobravlje in podpredsednik sveta staršev. S svojo kandidaturo želi prispevati k ohranjanju in razvoju socialne družbe ter zagotavljanju enakih možnosti za vse občane in državljane.

 

VO4 – Alma Makovec Švagelj

Rojena 2. decembra 1956 na Brjah. Upokojena nekdanja trgovka, za ta poklic se je tudi izšolala. Mnogi volivci jo osebno poznajo iz okoliških trgovin v katerih je bila zaposlena. Izhaja iz znane vinogradniške družine in je mati treh hčera. S politiko se je že v mladosti srečevala preko očeta, ki je bil kot kmet tudi poslanec zveznega zbora v nekdanji državi.

 

VO5 – Andraž Žvokelj

VO5 – Lilijana Remec

Lilijana Remec, dipl.medicinska sestra, izredni študent mag. študija prava. Je aktivna članica Puntarjev Slovenije- gibanja za aktivno državljanstvo, predstavnica skupine Kazenska ovadba in aktivni član Gibanja za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva. Na lokalnih volitvah kandidira, saj je mnenja, da se bomo iz prijema zavrženega kapitalizma, ki nam jemlje tovarne, delovna mesta, posega v krčenje socialnih pravic, posega v javno šolstvo, javno zdravstvo in iz naroda dela le še številke, izvili le z skupnimi močmi in vztrajnostjo. Vrednote so padle na najnižjo raven, aktivirajmo aktivno državljanstvo vsakega posameznika, združimo se v boju proti neoliberalizmu! Če je cilj znan je pot odprta. Nekateri klonejo ob problemu, drugi ga jemljemo kot izziv, ki ga je treba rešiti.

 

VO5 – Ozren Lazič

VO5 – Jana Puhar

 


 

Beltinci

Program

 

 

VO1 – Tomaž Rous

VO1 – Anja Horvat

VO1 – Slavko Hohšteter

VO1 – Borut Kolar

VO1 – Urška Rous

VO2 – Darjan Lorenčič

VO2 – Kristian Majcen

VO2 – Sanja Krapec

VO3 – Tatjana Baligač

VO3 – Iztok Majcen

VO3 – Janja Tratnjek

 


 

Brežice

Program

 

 

Kandidat za župana – Peter Dirnbek

VO1 – Aljoša Rovan

VO1 – Danica Radošević

VO1 – Jani Tiller

VO1 – Dušanka Bulut

VO1 – Goran Miljanović

VO1 – Vesna Savić

VO1 – Mario Martinović

VO1 – Mojca Ljubić

VO1 – Goran Šalamon

VO2 – Kandidat za župana – Peter Dirnbek

VO2 – Urška Kovač Zlobko

VO2 – Damir Hruban

VO2 – Barbara Šurbek Voglar

VO2 – Rok Piltaver

VO2 – Stanko Budič

VO2 – Januša Pavlovič

VO2 – Tanja Lekić

VO3 – Vesna Davidović

VO3 – Ivan Rožman

VO3 – Mirjana Janc

VO3 – Radovan Voglar

VO3 – Rok Škvarč

VO4 – Nataša Štarkl

VO4 – Gregor Pirš

VO4 – Tjaša Bračun

VO4 – Rok Kržan

VO4 – Boštjan Babič

VO4 – Ivan Malus

VO4 – Urša Ban

 


 

Celje

Program

  Volilna enota 1

 1. Milan Djaković
 

 

VO1 – Milan Djaković

Milan Djaković, rojen 1987. Po pridobitvi naziva ekonomski tehnik je študiral računalništvo in informacijske tehnologije. Deluje na področju umetnosti; prvo likovno razstavo je imel v Mariboru 2012. Področja interesa so filozofija in literatura specifično, umetnost nasplošno. Je član Iniciative za demokratični socializem.

 

VO2 – Špela Šalomon

asist. Špela Šalamon, dr.med., rojena 1986. Zdravnica v ZD Celje, asistentka na Medicinski Fakulteti Maribor in doktorska študentka Biomedicinske tehnologije. V prostem času športnica (borilne veščine), ljubiteljica dobrih zgodb in navdušenka nad sodobno tehnologijo.

 

VO2 – Matija Kovač

Matija Kovač, rojen 1989. Je absolvent arhitekture. Deluje na področjih grafičnega oblikovanja, oblikovanja razstav, scenografije in arhitekture. Je soustanovitelj zavoda Hiša kulture Celje.

 

VO2 – Mateja Žvižej

Mateja Žvižej, rojena 1976. Mati, knjižničarka, študentka hortikulture, amaterska igralka/režiserka. Zavedna celjanka, ki želi svojemu mestu boljšo prihodnost. Članica Iniciative za demokratični socializem.

 

VO2 – Bojan Sedlar

Bojan Sedlar, rojen 1950. Je dipl. inž. metalurgije, upokojenec,” inovator leta” v Železarni Štore, borec za pravično in pošteno Slovenijo ter član Iniciative za demokratični socializem. Aktivno sodeluje v Mestni četrti Dečkovo naselje, v borčevski organizaciji in Svetu Mestne četrti.

 

VO2 – Alenka Kveder

mag. Alenka Kveder, rojena 1964. Zaposlena je na Območni geodetski upravi Velenje. Včasih popotnica in obiskovalka gora, danes pesnica. Radosti in tegobe življenja deli s partnerjem in psom. Zna sprejemati drugačnost, je vztrajna, zaupa sebi in ZL.

 

VO3 – Muanis Sinanović

Muanis Sinanović, rojen leta 1989. Študent splošnega jezikoslovja in filozofije. Prejemnik nagrade za najboljši knjižni prvenec leta 2012 na Slovenskem knjižnem sejmu. Sodelavec kulturne redakcije Radia Študent. Ustanovni član Iniciative za demokratični socializem.

 

VO3 – Liljanja Zupanc

Liljana Zupanc, rojena 1965. Ekonomistka, brezposelna, mama samohranilka, trenutno skrbi za mlajšega šoloobveznega sina in je tudi ljubiteljska slikarka. Ker ne more več biti indiferentna do stanja, ki vlada v mestu Celje, se je odločila aktivno sodelovati v stranki TRS.

 

 


 

Dolenjske Toplice

 

 

VO1 – Štefan Grmek

VO1 – Mateja Vidmar

VO1 – Marko Majhen

VO1 – Manca Štrucelj

VO1 – Špela Novak

 


 

Kamnik

  Volilna enota 1

 1. Franc Čučko
  Volilna enota 2

 1. Boštjan Resnik
  Volilna enota 3

 1. Miša Gams
 

 

VO1 – Franc Čučko

VO2 – Boštjan Resnik

VO3 – Miša Gams

VO4 – Darja Korelc

VO4 – Igor Nemec

Rojen 25.11.1976 v Kranju. Po končani SŠOF v Ljubljani, smer Grafični Oblikovalec je študij nadaljeval na Akademiji za Likovno Umetnost v Ljubljani, smer restavratorstvo. Mnoga leta je delal v gradbeništvu in slikopleskarstvu najprej kot vajenec potem kot priučeni slikopleskar. Danes sem lastnik samostojnega podjetja, ki se ukvarja z restavratorstvom in zaključnimi deli.

 

VO4 – Zdenka Podbelšek Bračič

Rojena leta 1963 v Ljubljani. Po končanem študiju na Višji upravni šoli je bila zaposlena v javni upravi in šolstvu, trenutno pa je zaposlena v gospodarstvu, v podjetju Interblock d.d. na mestu vodje skladnosti in licenciranja. Je kritična, vztrajna in verjame, da kjer je volja je tudi pot. Zaveda se pomembnosti vašega sodelovanja in podpore, zato je tu, da vam prisluhne.

 

 


 

Komen

Letak

 

 

VO1 – Stojan Kosmina

VO1 – Tatjana Arandjelović

VO1 – Gojmir Lešnjak

VO1 – Karmen Gec

VO1 – Sergij Verč

 


 

Koper

Program

 

 

Kandidat za župana – Tomaž Slavec

Tomaž Slavec (1983) je osnovno šolo obiskoval v Ilirski Bistrici, srednjo šolo pa zaključil na Srednji tehnični šoli Koper, kjer je pridobil naziv strojni tehnik. V tem času je igral košarko za KK Koper in bil pri 17. letih v ekipi, ki se je uvrstila v 1. slovensko ligo. Po koncu srednje šole je odslužil vojaški rok ter nadaljeval šolanje na Visoki šoli za podjetništvo, kjer je pridobil naziv diplomirani ekonomist. Od leta 2008 je zaposlen v Petrolu d.d., kjer je bil leta 2013 izbran med perspektivne kadre v podjetju. Zadnja 4 leta uspešno opravlja delo veleprodajnega predstavnika za industrijska maziva na področju Primorske regije, ob katerem je odlično spoznal razmere v Primorskem gospodarstvu, kot tudi delavsko problematiko. Je zagovornik vrednot NOB in pravic slovenske manjšine v zamejstvu, kar je tudi poglavitni razlog za njegovo aktivno delovanje v Tržaškem partizanskem pevskem zboru Pinko Tomažič. V preteklih letih je bil udeleženec shodov in protestov za delavske pravice ter vseslovenske vstaje. V poletnih mesecih prosti čas najraje preživlja na motorju, v zimskem času pa ob dobri knjigi ali v družbi svoje zveste prijateljice, še iz otroških dni – harmonike.

 

VO1 – Kandidat za župana – Tomaž Slavec

Tomaž Slavec (1983) je osnovno šolo obiskoval v Ilirski Bistrici, srednjo šolo pa zaključil na Srednji tehnični šoli Koper, kjer je pridobil naziv strojni tehnik. V tem času je igral košarko za KK Koper in bil pri 17. letih v ekipi, ki se je uvrstila v 1. slovensko ligo. Po koncu srednje šole je odslužil vojaški rok ter nadaljeval šolanje na Visoki šoli za podjetništvo, kjer je pridobil naziv diplomirani ekonomist. Od leta 2008 je zaposlen v Petrolu d.d., kjer je bil leta 2013 izbran med perspektivne kadre v podjetju. Zadnja 4 leta uspešno opravlja delo veleprodajnega predstavnika za industrijska maziva na področju Primorske regije, ob katerem je odlično spoznal razmere v Primorskem gospodarstvu, kot tudi delavsko problematiko. Je zagovornik vrednot NOB in pravic slovenske manjšine v zamejstvu, kar je tudi poglavitni razlog za njegovo aktivno delovanje v Tržaškem partizanskem pevskem zboru Pinko Tomažič. V preteklih letih je bil udeleženec shodov in protestov za delavske pravice ter vseslovenske vstaje. V poletnih mesecih prosti čas najraje preživlja na motorju, v zimskem času pa ob dobri knjigi ali v družbi svoje zveste prijateljice, še iz otroških dni – harmonike.

 

VO1 – Maja Tašner Vatovec

Maja Tašner Vatovec (1986) je po izobrazbi kulturologinja in socialna antropologinja, končuje magisterij iz kulturologije. V Koper se je preselila leta 2006, kjer si je tudi ustvarila družino. Veliko svojega časa je, poleg magisteriju in družini, posvetila kulturnim prireditvam in izobraževalnim programom za mlade. V času študija je velikokrat opozarjala na nepravilnosti, ki se dogajajo ogroženim skupinam v Kopru. Po naravi je zelo socialno občutljiva, zato se je odločila aktivno vstopiti v politiko.

 

VO1 – Marko Kocjančič

Marko Kocjančič (1981) je po izobrazbi univerzitetni diplomirani geograf. Po končanem šolanju se je zaposlil na UE Koper, kjer je izdajal gradbena dovoljenja. Nadaljnja pot ga je vodila na JP Komunala Koper, kjer je delal na oddelku za soglasja. Sedaj je podjetnik. S politiko se je začel ukvarjati leta 2010.

 

VO1 – Ana Beguš

Dr. Ana Beguš (1979) je diplomirala iz prevajalstva na Univerzi v Ljubljani in doktorirala iz filozofije in teorije vizualne kulture na Univerzi na Primorskem. Zaposlena je na Univerzi na Primorskem, kjer kot docentka predava in raziskuje na področju jezikoslovja, v povezavi s tem pa jo posebej zanimajo prakse ustvarjanja, širjenja in dostopanja do kulturnih vsebin v novih medijih. Dejavna je tudi kot prevajalka strokovnih in poljudnih besedil iz angleškega in italijanskega jezika. V prostem času rada posluša glasbo in bere.

 

VO1 – Bojan Dundara

Bojan Dundara (1950) je upokojenec s V. stopnjo izobrazbe. Po šolanju se je zaposlil v podjetju Droga Portorož. Od leta 1987 pa do upokojitve je delal v JP Rižanski vodovod Koper. V celotnem času svoje zaposlitve je delal na področju informatike. V letih 2002 do 2004 je bil član nadzornega sveta Centra za socialno delo Izola in predsednik Odbora za varstvo uporabnikov javnih dobrin Izola. Bil je ustanovitelj Sindikata Rižanski vodovod.

 

VO1 – Katja Knez

Katja Knez (1988) je bila rojena v Kopru, odraščala je v Gračišču. Ima V. stopnjo izobrazbe v turizmu. Trenutno opravlja gostinska dela. V gostinstvu namerava stopiti na samostojno pot. V prostem času je športno in kulturno aktivna.

 

VO1 – Alan Medveš

Alan Medveš (1978) je magister pravnih znanosti, zaposlen v gospodarstvu na področju zavarovalništva. V politiko vstopa s polno mero optimizma, da nam bo v okviru ZL uspelo uvesti vse potrebne spremembe, ki bodo v družbo vpeljale zmernost, enakopravnost, pravičnost in blaginjo za vse.

 

VO1 – Valentina Verzel

Valentina Verzel (1984) veliko in rada dela z ljudmi, tudi prostovoljstvo ji ni tuje. Prav tako tudi rada potuje in “iz prve roke” spoznava nove ljudi, kulture in njihova življenja. Predvsem jo navdušujejo dežele latinske Amerike z njihovo pestro, zanimivo zgodovino in temperamentnimi ljudmi, ki so po njenem mnenju eni redkih, ki še vedno vedo, kaj so prave življenjske vrednote, znajo uživati in se postaviti zase. Trenutno je v fazi zaključevanja študija turizma na portoroški Turistici, zaposlena pa je kot receptorka v enem izmed obalnih hotelov

 

VO1 – Kristjan Nemac

Kristjan Nemac (1990) je študent podiplomskega študija sociologije kulture. Skozi študijska leta se je redno udeleževal protestov, demonstracij in ostalih shodov, ki so opozarjali na probleme sistema in nepravice, ki jih ta proizvaja. V IDS se je vključil, saj se kot član delavske družine dobro zaveda problemov delavstva in nujnosti, da se jih z aktivnim udejstvovanjem reši

 

VO1 – Anita Radičević

Anita Radičević (1984) je po izobrazbi ekonomski tehnik. Vrsto let se že ukvarja z organizacijo različnih prireditev ter vodenjem hostes. Je velika zagovornica pravic živali. V politiko je vstopila zaradi tega, ker si želi vplivati na to, kako se kroji podoba občine, v kateri živi.

 

VO1 – Uroš Jakomin

Uroš Jakomin (1983) je bil rojen v Kopru, trenutno je absolvent magistrskega študija na Fakulteti za management, smer podjetništvo. Zadnjih 10 let dela v logističnih/špediterskih vodah. Trenutno je zaposlen v privatnem podjetju, ki deluje v svetovnem omrežju CGLI. Njegovo delovno mesto pokriva prodajo in servisiranje strank. V preteklosti se je udeležil raznih manifestacij in shodov za delavske pravice. Bil je član sindikata KS 90.

 

VO1 – Jan Tomažin

Jan Tomažin (1981) je bil rojen v Kopru, po izobrazbi ekonomski tehnik. Trenutno je podjetnik. V prostem času se ukvarja s športom. Politično sem je začel ukvarjati zaradi želje, da skupaj izboljšamo trenutno kaotično stanje v državi.

 

VO1 – Luka Verzel

Luka Verzel (1983) je po izobrazbi trgovec, vendar tega dela ni nikoli opravljal. Od sedmega leta se aktivno ukvarja z jadranjem. Na začetku je jadral rekreativno, kasneje profesionalno in sedaj je iz tega naredil svoj poklic, saj že sedmo leto poučuje otroke različnih starosti. Delo z ljudmi ga veseli, predvsem rad dela z otroki, ker jih lahko veliko nauči, istočasno pa se od njih veliko nauči tudi sam. Zaradi svoje službe veliko potuje po svetu. Potovanja so tudi drugače njegova najljubša aktivnost v prostem času, ker rad opazuje in doživlja različne kulture.

 

VO1 – Mihael Margon

Mihael Margon (1983) je bil rojen v Kopru. Po končani srednji ekonomsko-poslovni šoli se je vpisal na študij prava na Evropsko pravno fakulteto v Novi Gorici. Od malih nog je deloval in odraščal v družinskem podjetju za oskrbo ladij, kjer je prišel v stik z najvišjimi diplomatskimi kadri, se naučil tekoče govoriti 7 jezikov, predvsem pa delavnosti. Udejstvuje se v tržaškem Partizanskem pevskem zboru Pinko Tomažič (kjer je podpredsednik) in kot glasbenik s kvartetom pozavn (zlato odličje v Ljubljani, zlato odličje v Pragi). Je član organizacije TIGR in Zveze Borcev. Ukvarja se s potapljanjem, pred tem pa se je ukvarjal z borilnimi veščinami in rokometom.

 

VO1 – Dragica Tokmadžić

Dragica Tokmadžić (1962) je po izobrazbi ekonomski tehnik in trgovski poslovodja. Po končanem šolanju se je zaposlila v podjetju Mercator Nanos kot prodajalka, nato pa kot vodja oddelka. V tem času je bila 9 let mentorica bodočim trgovcem. Delala je še v podjetju Soča v Kopru kot vodja oddelka in v družbi Koto Ljubljana kot poslovodja. Sedaj opravljam gostinska dela. Dolga leta se je ukvarjala s strelstvom na državnem nivoju.

 

VO1 – Matjaž Božeglav

Matjaž Bozeglav (1978) je po izobrazbi strojni tehnik, zaposlen je v podjetju, kjer se ukvarjajo z inovacijami. Vedno je na razpolago prijateljem za pomoč. V prostem času rad kolesari in uživa ob sprehodih v naravi.

 

VO1 – Sonja Vatovec

Sonja Vatovec (1955) je po dokončani osnovni šoli v Kopru stopila v svoje prvo delovno razmerje. Več let je delala v industriji pohištvenega okovja. Že dlje časa je brezposelna, vendar zaposlena z delom v vlogi “none”. Kot oseba s širokim socialnim čutom lahko k politiki, ki vključuje prebivalce v odločanje, močno prispeva.

 

VO1 – Matjaž Jakomin

Matjaž Jakomin (1971) je bil rojen v Kopru in odraščal v Pobegih, zaključil je srednjo šolo na SKPŠ kot strojni tehnik. Nato je v Ljubljani uspešno zaključil VI. stopnjo izobrazbe in se prvič zaposlil kot inženir gradbeništva ter ob delu nadaljeval študij v Mariboru in diplomiral iz računalništva na visokem strokovnem študiju gradbeništva. Sedaj je oče treh otrok, ima status kmeta in je samostojni podjetnik že sedmo leto, predhodno pa je dvanajst let delal v manjših in večjih lokalnih podjetjih. Menim, da je politik danes nujen v vsakem domu, saj segajo posledice množičnega pasivnega spremljanja političnih dogodkov v propad slovenskih družin.

 

VO1 – Monika Grbac

Monika Grbac (1972) je bila rojena v Kopru. Po poklicu je prodajalka in trgovinski poslovodja. Vrsto let opravlja dela v gostinstvu. Je novinka na področju politike. Odločila se je za politiko, ker zagovarja pravice delavcev – katere so prepogosto kršene. Iz tega razloga se je tudi odločila za samostojno pot v gostinstvu. Rekreativno se ukvarja s športom.

 

VO1 – Jasna Čebron

Jasna Čebron (1948), v Kopru rojena diplomirana slovenistka in italijanistka je več desetletij poučevala na Gimnaziji Koper slovenščino in vodila program filmske vzgoje za srednje šole na obalno-kraškem območju. Književnosti se posveča kot voditeljica pogostih literarnih pogovorov in raziskovalka istrske slovenske književnosti kot urednica in publicistka.

 

VO1 – Aleš Sabadin

Aleš Sabadin (1985) je bil rojen v Kopru. Po izobrazbi je ekonomsko-poslovni tehnik. Nov na področju politike, za katero se je odločil iz preprostega razloga: ima rad transparentnost. Z velikim interesom spremlja domačo in evropsko politiko.

 

VO1 – Matej Tašner Vatovec

Matej T. Vatovec (1983) je doktor filozofije, trenutno je poslanec Združene levice v Državnem zboru Republike Slovnenije. Pred tem je bil zaposlen na Univerzi na Primorskem (Fakulteta za humanistične študije in Znanstveno-raziskovalno središče), dolga leta pa je sodeloval pri različnih civilnih ali neformalnih iniciativah v Kopru, predvsem povezanih z izobraževanjem. Je avtor treh filmov.

 

 


 

Kostanjevica na Krki

Program

  Volilna enota 3

 1. Peter Arnšek
  Volilna enota 4

 1. Maja Kraševec
 

 

VO3 – Peter Arnšek

Rojen 17. januarja 1974. Brezposeln. Član IDS.

 

VO4 – Maja Kraševec

Rojena 25. maja 1978. Ekonomski tehnik. Posluževalec stroja. Članica IDS.

 

 


 

Križevci

  Volilna enota 1

 1. Timotej Jagodič
 

 

VO1 – Timotej Jagodič

Rojen 25. marca 1994. Je študent prava na Pravni fakulteti v Mariboru. V prostem času igra violino ter se ukvarja s športom. Udejstvuje se tudi na kulturnem področju. S svojo kandidaturo želi spodbujati razvoj občine in ustvarjanje novih delavnih mest za mlade. Verjame, da lahko le skupaj premagujemo ovire in si zagotovimo boljši jutri.

 

VO2 – Gregor Zorman

Po izobrazbi je profesor biologije in kemije ter naravoslovja. V času gimnazijskega izobraževanje je dosegel naslov najboljšega govorica in državnega prvaka v Sloveniji na državnem debatnem tekmovanju. Dva mandata je opravljal funkcijo prodekana za študentska vprašanja na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Prisoten je na številnih mednarodnih strokovnih srečanjih, forumih, seminarjih s področja izobraževalnih tehnologij. Trenutno dela na področju javnega izobraževanja. Veliko časa namenja tudi ohranjanju in varovanju okolja z ozaveščanjem otrok in lastnim zgledom.

 

VO2 – Tadeja Vrbnjak Zorman

Profesorica matematika. Po končanem pripravništvu na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer se je zaposlila na osnovni šoli. Je aktivna pri pihalnem orkestru Ljubljana.

 

VO2 – Borut Slavič

Rojen 20. julija 1979 v Murski Soboti. Od rojstva živi v Križevcih. Po izobrazbi je diplomirani ekonomist. Že v študentskih časih se je usmerjal v podjetništvo in socialno politiko. Po diplomi se je zaposlil v znanem svetovalnem podjetju, kjer je deloval na področju investicijskega svetovanja domačin in tujim podjetjem. Od leta 2010 živi samostojno podjetniško pot. Dela na področju poslovnega in finančnega svetovanja za podjetja in javni sektor iz Slovenije in tujine. V zasebnem življenju je aktiven v različnih socialnih programih in akcijah.

 

VO2 – Vesna Kitthiya

Diplomirana krajinska arhitektka. Preko različnih študentskih izmenjav je imela priložnost seznanjenja z različnimi pristopi reševanja problematike regularnih vodotokov na različnih koncih sveta. Trenutno je zaposlena v družinskem podjetju, vmes pa s skupino somišljenikov deluje na naravovarstvenem področju, kjer že vrsto let prenašajo dvoživke čez cesto v Borecih in si prizadevajo za naravovarstveno ter okoljevarstveno delovanje v lokalnem okolju. Aktivna je na področju svetovanja ekološkem oz. sonaravnem urejanju vrtov in krajine.

 

VO2 – Marija Budja

Je mati dveh otrok. Zaključila je srednjo ekonomsko šolo. Zaposlena je kot trgovka in aranžerka v trgovini z darili.

 

VO2 – Milan Vrbnjak

Upokojeni ekonomski tehnik. Služboval je v podjetju Elrad, OŠ Križevci pri Ljutomeru, KS Križevci in na gozdnem gospodarstvu v Murski Soboto, Socialno varstveni zavod Dom Lukavci. Bil je aktivni član sveta krajevne skupnosti in je sodeloval pri delitveni bilanci nekdanje skupne občine Ljutomer. Kot računovodja in svetovalec je sodeloval.

 

 


 

Krško

Program

 

 

VO1 – Olivera Mirkovič

VO1 – Marko Cedilnik

VO1 – Andreja Jankovič Deržič

VO1 – Matjaž Sotler

VO1 – Zdenka Žveglič

VO2 – Miha Šoba

VO2 – Zala Teodorovič

VO2 – Janez Avsenak

VO3 – Aleš Suša

VO3 – Petra Vrčko

VO3 – Nenad Čekrlić

VO3 – Barbara Repovž

VO3 – Sašo Vaš

VO3 – Metka Habinc

VO3 – Dejan Učakar

VO3 – Katja Puntar

VO3 – Andrej Škafar

VO4 – Franci Božič

VO4 – Jasmina Salmič

VO5 – Miroslav Tičar

VO5 – Urška Vuk

VO5 – Zdravko Mežič

 


 

Lenart

  Volilna enota 1

 1. Viktor Pukšič
 2. Silva Jelič
  Volilna enota 2

 1. Janez Fištravec
 

 

VO1 – Viktor Pukšič

Rojen 7. marca 1950 v Cerkvenjak v Slovenskih goricah. Po izobrazbi je inštruktor Lesne stroke. Je poročen in oče štirih odraslih otrok. Zaposlen sem je bil v različnih podjetjih , kot tehnolog kalkulant, računovodja, direktor mizarstva 90 članski kolektiva, vodil družinsko podjetje, riše načrte za proizvodnjo montažnih hiš in svetuje pri prodaji le teh na terenu. V prostem času kolesari in hodi v hribe.

 

VO1 – Silva Jelič

Rojena 11. decembra 1957 v Mariboru, po izobrazbi pravnica. Že več kot trideset let živi v Lenartu. Je mati odrasle hčere in babica eno leto stari vnukinji. V svoji karieri je spoznala vse skrajnosti v družbenem in privatnem sektorju.

 

VO2 – Janez Fištravec

Rojen 5.12.1960 Maribor. Že 33 let je zaposlen pri podjetju Mercator pretežno v Lenartu. Služboval je tudi na Ptuji, Slovenski Bistrici in Mariboru. Delal je tudi v prodaji stavbnega pohištva pri podjetju Interles. Je poročen in oče dveh otrok. Je ustanovni član balinarskega kluba v Volčini.

 

 


 

Litija

Program

  Volilna enota 1

 1. Kaja Mlakar Agrež
 2. Rok Šraj
  Volilna enota 2

 1. Luka Vizlar
 

 

VO1 – Kaja Mlakar Agrež

Rojena leta 1980. Po izobrazbi je grafična oblikovalka. Brezposelna. Pobudnica ustanovitve mladinskega centra v Litiji ter večletna predsednica sveta zavoda. V preteklosti je bila občinska svetnica. Je aktivistka. Prostovoljka. Ustvarjalka. Zadružnica. Iskalka rešitev za ponovno uporabo predmetov. Prijateljica živali in rastlin. Ljubiteljica zelene barve.

 

VO1 – Rok Šraj

Rojen 1989. Kot aktiven športnik se je vrsto let posvečal treniranju košarke.Sprva kot igralec, kasneje kot trener mlajših selekcij. Po uspešno zaključeni gimnaziji v Ljubljani, se je zaposlil v lokalnem podjetju, kjer opravljam delo pomočnika vodje izmene. Del svojega prostega časa tako namenja predvsem splošni rekreaciji ter podpiranju lokalne mladinske, športne ter kulturne scene. Ker je timsko delo del njegovega vsakdana,v ospredje postavlja dobro komunikacijo z ljudmi, saj je mnenja, da lahko le tako dosežemo zastavljene cilje.

 

VO2 – Luka Vizlar

Rojen leta 1992. Dijak. Ukvarja se z glasbo, elektriko in strojništvom.

 

 


 

Ljubljana

Program

 

 

Kandidatka za županjo – Nataša Sukič

Rojena leta 1962 je pisateljica, didžejka, radijska voditeljica, vodja projektov nevladnih organizacij, družbena aktivistka in članica Inicative za demokratični socializem. V treh desetletjih aktivnega delovanja na področjih človekovih pravic, kulture in nevladnega sektorja je pridobila izkušnje, znanja in veščine zasnove, organizacije in izvedbe najzahtevnejših projektov, pri tem pa se je vedno držala socialističnih načel demokratičnosti in transparentnosti. Kot kandidatka Združene levice za županjo Mestne občine Ljubljana se zavezuje, da se bo teh načel držala tudi pri vodenju našega mesta in si bo prizadevala za urbano okolje, v katerem bodo uspešno, zadovoljno in enakopravno sobivali ljudje različnih socialnih položajev, poklicev, starosti, spolov, spolnih usmeritev in kulturnih okusov.

 

VO1 – Kandidatka za županjo – Nataša Sukič

Rojena leta 1962 je pisateljica, didžejka, radijska voditeljica, vodja projektov nevladnih organizacij, družbena aktivistka in članica Inicative za demokratični socializem. V treh desetletjih aktivnega delovanja na področjih človekovih pravic, kulture in nevladnega sektorja je pridobila izkušnje, znanja in veščine zasnove, organizacije in izvedbe najzahtevnejših projektov, pri tem pa se je vedno držala socialističnih načel demokratičnosti in transparentnosti. Kot kandidatka Združene levice za županjo Mestne občine Ljubljana se zavezuje, da se bo teh načel držala tudi pri vodenju našega mesta in si bo prizadevala za urbano okolje, v katerem bodo uspešno, zadovoljno in enakopravno sobivali ljudje različnih socialnih položajev, poklicev, starosti, spolov, spolnih usmeritev in kulturnih okusov.

 

VO1 – Denis Striković

Je rojen leta 1986 v Ljubljani. Od rojstva živi na Preglovnem trgu v Novih Fužinah. Je univerzitetni diplomirani politolog, na smeri analiza politik in javna uprava in je doktorski študent Humanistike in družboslovnja na področju balkanskih študij. Je podpredsednik gibanja TRS. Aktivistično, študijsko in znanstveno se med drugim ukvarja z vprašanji pozvzanimi z manjšinami, (večplastno) identiteto, medkulturnim dialogom, človekovimi pravicami, promocijo in uveljavitvijo našega lokalnega okolja. Kot projektni menedžer in koordinator projektnih aktivnosti je že več kot štiri leta zaposlen na kulturno-izobraževalnnih projektih, katerih rezulatat je ustvarjanje novih delovnih mest in večja zaposljivost ter večja družbena vključitev ranljivih skupin v Sloveniji.

 

VO1 – Emilija Mitrović

Rojena 1991. Od rojstva živi v Ljubljani, kjer dokončuje študij na Fakulteti za družbene ved, sodelujem pri projektih, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve na področju zaposlovanja mladih ter projektih, ki spodbujajo boljšo integracijo pripadnikov narodnih manjšin. Aktivna je zlasti na področju mladinskih politik, ekologije, kulturologije in že vrsto let zaposlena v podjetništvu. Kot članica vodstva Demokratične stranke dela se bo brezpogojno zavzemala za ustvarjanje boljših delovnih pogojev v javnih podjetjih, odpiranje novih delovnih mest, transparentno porabo javnih financ, nove inovativne projekte, sodelovanje z občani ter zagovarjala interes mladih.

 

VO1 – Blaž Babnik Romaniuk

Rojen leta 1979. Tako poklicno kot prostovoljno prostovoljno ukvarja s stanovanjskim vprašanjem, zaščito javnega prostora in z okoljskimi temami. Kot arhitekt, umetnostni zgodovinar, aktivist za pravice živali in član Iniciative za demokratični socializem se zavzema za demokratizacijo mesta, okoljsko vzdržnost, trajnostno mobilnost in za prostor, v katerem bodo dobrodošle vse skupine ljudi, narava in živali.

 

VO1 – Asta Vrečko

Zaključuje doktorski študij umetnostne zgodovine, je aktivistka, članica programskega odbora Inštituta za delavske študije in članica Iniciative za demokratični socializem. Zavzema se za preobrazbo mesta v prostor skupnega, za dostopnost izobraževalne in kulturne infrastrukture, za socialno varnost vseh prebivalk in prebivalcev ter večjo vključenost v soodločanje o razvoju mesta.

 

VO1 – Nikolaj Tomaž Benedik

Rodil se je leta 1984. Je univerzitetno diplomirani sociolog. Trenutno je zaposlen v nevladni organizaciji, kjer se ukvarja s področjem sociale, še posebej v zadnjih letih s priseljenci. V preteklosti je deloval na različnih področjih kot so socialno podjetništvo, socialne kooperative in invalidska podjetja, prostovoljstvo, kultura, trenutno pa dela na projektu za spodbujanje politične participacije priseljencev. Poleg področij s katerimi se poklicno ukvarja, ga v Ljubljani razveseljuje njena pestrost kulturnih dogodkov in živahnost univerzitetnega mesta. Poleg Cankarjevega doma v Ljubljani pomembno kulturno vlogo, še posebej za mlade, igrajo tudi prostori kot so Metelkova mesto, Tovarna Rog in KUD France Prešeren, ki bi za nadaljevanje uspešne kulturne produkcije in normalno a še zmeraj avtonomno delovanje potrebovali več pomoči občine. Celo življenje že živi v Ljubljani, večji del je živel v Stari Ljubljani, trenutno pa stanuje v Štepanjskem naselju. Je član Gibanja za trajnostni razvoj in Stranke za ekosocializem in trajnostni razvoj – TRS.

 

VO1 – Bojana Lazarič

Rojena je leta 1977. Diplomirala je na Fakulteti za matematiko in fiziko smer Praktična matematika. Z vero v pravičnejši in boljši svet, v sposobnost nas vseh, da se odločamo o skupnih zadevah, da upravljamo lastna podjetja in skrbimo za lastno družbo, je postala aktivna v različnih civilno družbenih gibanjih. Zaveza programu Združene levice je priložnost, da s skupnimi močmi povrnemo človeku dostojanstvo in v temelju obnovimo izropano in pokradeno družbo v kateri danes živimo.

 

VO1 – Franc Korotaj

Rojen je leta 1954. Upokojeni poklicni gasilec. Je član gibanja Puntarji, ki igra aktivno vlogo pri ozaveščanju državljanov, da se aktivno vključujejo v reševanje problemov, ki nastanejo kot posledica slabih političnih in gospodarskih odločitev.

 

VO1 – Lara Valič

Rojena 18. junija 1975 v Ljubljani, po izobrazbi je vzgojiteljica predšolskih otrok. Je članica izvršilnega odbora stranke in podpredsednica gibanja TRS ter svetovalka v poslanski skupini ZL Na listi Združene levice kandidira, ker si želi sprememb v Ljubljani. Kot mestna svetnica se bo zavzemala ZA: boljšo kolesarsko infrastrukturo, transparentnost in participacijo občank in občanov, izboljšanje cest v občini, uvedbo mladinskih centrov v mestnih četrtih, rešitev stanovanjske problematike, javne kuhinje, zagon zadružništva, odpiranje novih delovnih mest, samooskrbo, Zero waste občino, skrb za urejenost, povečanje turizma, ureditev javnega potniškega prometa, subvencioniran topel obrok socialno šibkim, enake možnosti izobraževanja, učne delavnice, vzpostavitev boljše športne infrastrukture.

 

VO1 – Robert Ivanc

Se je rodil leta 1972. Ppreko prostovoljstva in aktivizma si prizadeva za enakopravnost vseh marginalnih in diskriminiranih skupin v Sloveniji. Kot član DSD in član večih civilnih iniciativ se prizadeva za spoštovanje in zaščito pravic živali; za znosnejše bivalno okolje; za zmanjševanje okoljskih obremenitev prometa in ostalih škodljivih izpustov; za pospešen prehod na čiste vire energije; za odstranitev oziroma znižanje škodljivih EM sevanj v naseljih (daljnovodi, bazne postaje mobilne telefonije); za omejevanje potrošniške mentalitete in za spodbujanje lokalne gospodarske dejavnosti zadružnega tipa.

 

VO1 – Nika Kovač

Rojena 1993. Je študentka sociologije kulture, etnologije in antropologije, gledališka in improvizacijska igralka, družbena aktivistka ter članica Iniciative za demokratični socializem. Na družbenem in političnem področju je dejavna predvsem v točkah boja za pravice skupnosti LGBT in vključitve tega boja v širši boj za socialistično družbo. V ljubljanskem mestnem svetu si bo prizadevala za mesto, ki bo omogočalo sobivanje različnih posameznikov in družbenih skupin ter njihovo soupravljanje skupnih zadev na demokratičen ter socialno in okoljsko trajnosten način.

 

VO1 – Mitja Bavdaž

Rojen. 27. aprila.1980, podjetnik. V Ljubljani živi in deluje celotno življenje. Živel in odraščal je za Bežigradom, Novih Fužinah in Viču. Pozna problematiko Ljubljane, predvsem na področju športne infrastrukture, prometa. Kot prostovoljec deluje v nogometnem društvu Slovan. Verjame v sobivanje ljudi v komplementarni in odgovorni družbi, verjame, da kljub vsemu dobremu narejenemu v Ljubljani, je še veliko prostora za izboljšanje kvalitete bivanja ljudi v četrtnih skupnostih v MOL. Verjame v trajnostni razvoj in predvsem v rek – skupaj dosežemo več.

 

VO1 – Marjana Vidmar

Rojena leta 1959 v Ljubljani. Moje dosedanje delo je povezano z financami, zato se zavzemam, da bi bila bolj enakomerno porazdeljena. Delovala bom v smeri ,da se ne bi pri delovanju znotraj Mesnega sveta MOL osredotočali samo na center občine, ampak tudi na periferne dele. Moje delovanje, bo tudi v smeri prometne povezave z javnimi prevozom, dostopne čim bližje občanom. Na to temo sem bila že v kontaktu z ČS. V tej smeri so že bili premiki. Sem članica združenju ZaNas , kjer se zavzemamo za hranitev javnega zdravstva, dostopno vsem prebivalcem. Sem članica Demokratične stranke dela, kjer sem predsednica MOL in predsednica NO. Kot njena članica se bom zavzemala za zaposlovanje vseh generacij, predvsem težje zaposljivih, predvsem pa za boljše pogoje dela.

 

VO1 – Anže Štrukelj

Je diplomiran politolog in podiplomski študent sociologije. Aktiven je v Iniciativi za demokratični socializem, znotraj tega pa je njegova prioriteta lokalna politika v Ljubljani. Zavzema se, da o prihodnosti Ljubljane odločajo prebivalci mesta skozi participatorni proračun. Poleg tega pa mu prioritete predstavljajo enakopravno sobivanje vseh prebivalcev Ljubljane, enakomeren razvoj celotnega mesta ter težnja k ekološko usmerjeni prestolnici.

 

VO1 – Petra Rezar

Je gluha profesorica likovne pedagogike; poučuje gluhe in naglušne. Je avtorica strokovnih člankov in predavanj. Aktivno soustvarja prostor za razvoj in (so)delovanje gluhih in gluhoslepih v Sloveniji, trudi se približati svet gluhih slišečim. Zavzema se za prijazen socialni družbeni sistem, ki omogoča različne poglede in enakost v uresničevanju možnosti in pogojev v izobraževanju in soustvarjanju družbe. Želi, da bi se uresničil pravični sistem tudi za živali in podpira lokalno ekološko pridelovanje hrane brez zlorabe narave in živali. Redno se izobražuje na seminarjih in kongresih predvsem na področju človekovih pravic in kulture gluhih.

 

VO1 – Dušan Miloš

Kot študent Fakultete za elektrotehniko (1991), zavzeti športnik, podjetnik (področje marketinga), član Demokratične stranke dela in aktivist na področju ekologije, sem s je e za kandidaturo odločil, ker meni, da bi na športnem in ekološkem področju v MOL lahko storili več, zlasti z medregijskim in regijskim sodelovanjem ter medgeneracijskim sožitjem. Ljubljana bi lahko postala še bolj atraktivna za mlade, športnike in tudi obiskovalce. Zavzemal se bo za nove projekte, financirane s strani EU, ki bodo utrdili razvoj športnih dejavnosti ter ustvarili občino prijazno mladim.

 

VO1 – Mateja Hočevar, univ. dipl. ekon.

Je samozaposlena na področju izobraževanja, kjer zlasti mlade uči odgovornega ravnanja z denarjem. Zavzema se za to, da ne glede na osebne okoliščine, nihče ne bi bil smel biti lačen in brez toplega doma. Kot prepričana socialistka, članica IDS, verjame v svobodo, bratstvo in enakost. Njeno veselje sta moji hčerki, narava in knjige.

 

VO1 – Luka Hribar

Rojen 1974. Je strokovnjak za informacijsko tehnologijo in podjetnik. Dejaven je na področju alternativnih valut in alternativnih oblik ekonomskega sodelovanja. Zavzema se za ohranitev skupnega dobrega in odpravo oderuštva.

 

VO1 – Merima Sarajlija

Rojena 1970. Zavzemam se za univerzalno bratstvo med ljudmi, ne glede na spol, veroizpoved, stopnjo izobrazbe ali ekonomsko stanje posameznika. Je predsednica in aktivna članica nadzornega odbora bloka kjer živi, v svetu staršev lokalne osnovne šole je bila aktivna v skupini za zdravo prehrano osnovnošolcev, prav tako je sodelovala pri nastajanju prometnih rešitev za varno pot v šolo. Na nivoju mesta je aktivno sodelovala v aktivu sveta staršev ljubljanskih osnovnih šol, bila predstavnica posebne neodvisne skupine za razvoj osnovnih šol (MIZŠ). Kot samostojna podjetnica se zavzema za preživetje in obstoj malih podjetnikov v smeri povezovanja lokalnih podjetji, ki bi omogočala preživetje celotnega okolja. S svojim delom želi prispevati za dobrobit vsega prebivalstva.

 

VO1 – Dr. Nikola Janović Kolenc

Rojen 1974. Kot sociolog in kulturolog se ukvarja z družbenimi in kulturnimi aspekti komuniciranja, potrošništva in vsakdanjega življenja. Zavzema se za izboljšanje kakovosti življenja v mestu, sprejetje mestnega participatornega proračuna in za več soodločanja občank in občanov pri upravljanju z mestom.

 

VO1 – Mag. Alenka Pirjevec

Rojena 5.julija 1945. Je magistrica umetnosti, vsestranska lutkovna ustvarjalka (igra, animacija, režija, oblikovanje in izdelava lutk), in že več kot 38 let zaposlena v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Ker ni ravnodušna ob pogledu na vse krivice in tragedije, ki jih doživlja vse večje število slovenskih državljanov, bi s svojim delovanjem želela prispevati k uresničenju družbe, ki bo omogočala človeka dostojno življenje. Poleg tega pa bi v svojem okolju rada opozorila na nekatere pomanjkljivosti, se borila in sodelovala pri njihovi odpravi.

 

VO1 – Karl Hribšek

 

VO1 – Zorica Šetinc

Rojena leta 1959, je že od nekdaj aktivna socialistka in ustanovna članica Iniciative za demokratični socializem, se zavzema predvsem za zaščito pravic delavcev in zaščito pravic marginaliziranih skupin prebivalstva. Posebno področje njenega zanimanja je problematika brezposelnih in s tem neizogibna socialna izključenost.

 

VO1 – Žiga Pavšič

Kot rojen in živeč v Ljubljani, vsakodnevno opaža prednosti in pomanjkljivosti bivanja v glavnem mestu. Mesto je organizem, ki živi in diha, zato potrebuje nenehno skrb in pozornost, vendar se je v zadnjih letih posebno izpostavila problematika slabe okoljske politike, neučinkovite prometne in kolesarske infrastrukture, neurejenih financ in odrivanje javnosti od soupravljanja mesta, če naštejemo samo nekatere. Žiga je podpoveljnik gasilske enote v Polju in pripadnik Gasilske zveze Ljubljana aktiven gasilec že več kot petnajst let, zato razume vlogo, ki jo imajo enote za zaščito in reševanje v lokalnem okolju, kot jamstvo za varnost prebivalstva in kot družbeno vezivo. Ljudje ga poznajo tudi kot naravovarstvenika, amaterskega gledališkega igralca in aktivista, ki se zaveda, da Ljubljana niso samo ceste, ulice in objekti, temveč smo tudi ljudje, ki tu živimo in delamo, vezi med nami in načrti, ki jih imamo za prihodnost mesta.

 

VO1 – Sonja Zavodnik

VO1 – Dr. Luka Omladič

Diplomiral in doktoriral je iz filozofije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je zaposlen kot asistent. Poučuje politično filozofijo, bioetiko in okoljsko etiko. Je publicist o okoljskih temah in okoljski aktivist. Oče dveh otrok, z družino živi v Trnovem v Ljubljani.

 

VO1 – Špela Plestenjak

VO1 – Rok Zupanc

Je rojen leta 1977 v Ljubljani .Zavzema se za ustvarjanje lastnih, obnovljivih naravnih virov energije (sončna, vetrna, vodna), za samooskrbo, za pravičen in enakopravni odnos do vseh živih bitij, za enako in pošteno razdelitev skupno ustvarjenega, za hitro in lahko osamosvojitev mladih itd. Je prostovoljec in se zavzema za to, da postanemo družba strpnih ljudi.

 

VO1 – Dr. Martina Malešič

Rojena 1982. leta. Je umetnostna zgodovinarka, ki se ukvarja s problematiko stanovanjske gradnje danes in v preteklosti, s stanjem in dejavniki bivanjske kulture, poleg tega pa tudi s preučevanjem, ohranjanjem in prenovo stavbne dediščine. V svojem delu enako mero pozornosti kot raziskovanju namenja promociji, ozaveščanju in izobraževanju, vse z namenom zagotavljanja kakovostne stanovanjske gradnje, primernega urejanja in uporabe javnega prostora ter boljšega razumevanja in sprejemanja dediščine 20. stoletja.

 

VO1 – Boštjan Zrnec

Rojen 7.marca 1969. Po izobrazbi je gimnazijski maturant obenem pa končuje študij sociologije. Že leta deluje v nevladni organizaciji s področja ranljivih družbenih skupin. Zavzema se za pravice depriviligiranih, ki jih je v našem mestu in tudi državi iz dneva v dan več. Kot rojeni Ljubljančan pozna problematiko mesta, predvsem težave od središča oddaljenih četrtnih skupnosti.

 

VO1 – Maja Vidaković

Rojena je leta 1976 v Ljubljani. Zaposlena v državnem podjetju telekomunikacij in članica društva za Nenasilno komunikacijo. Zavzema se za preventivo oziroma ozaveščanje tako v zdravstvu, šolstvu, prometu…ne kurativo, ki polni državno in globalno blagajno. Zavzema se za popolnoma novo družbeno ureditev države, ki bo prispevala k boljšemu, bolj zdravemu in srečnejšemu življenju slehernega posameznika in bo prijazna naravi.

 

VO1 – Žiga Šubic

Rojen 1980. Po zaključeni diplomi na Fakulteti za organizacijske vede nadaljuje študij na Ekonomski fakulteti. Usposabljal se je v Armeniji, BiH in v Estoniji. Zadnjih osem let je zaposlen v gospodarstvu na različnih položajih. Že kot študent je bil član različnih prostovoljnih organizacij, še vedno pa je aktiven v ZB NOB, ZP, … Vidite ga lahko tudi na kakšnem maratonu v planinah ali na Poti spominov in tovarištva. Zavzema se za odprtje novih delovnih mest, spodbujanje pridelave hrane in zeleni promet v mestu.

 

VO1 – Maja Ličen

Rojena leta 1993. Končuje dodiplomski študij slovenistike in sociologije. Kot LGBT aktivistka sodeluje pri številnih projektih nevladnih organizacij. Na ta načina preko gledališča, leposlovja in publicistike izraža zavzemanje za pravice marginalnih skupin. Sodeluje pri organizaciji številnih festivalov, kot sta Lezbična četrt in Raznolikosti. Je ustanovna članica Iniciative za demokratični socializem.

 

VO1 – Matic Keber

VO1 – Martin Kovič

Slogan Pravica do mesta – poziv, da naj pri upravljanju mesta sodelujemo vsi, je nagovoril tudi mene. Menim, da gonilne družbene sile ne bi smele biti takšne, kot so danes, ko se za bleščečimi fasadami skriva marsikaj, zato si bom skladno z našim programom prizadeval za bolj socialistične politike in oblike življenja v mestu.

 

VO1 – Jerneja Burger

 


 

Ljutomer

  Volilna enota 3

 1. Olga Šparakl
 

 

VO1 – Darja Kosič Auer

Je rojena 9. marca 1956. Po zaključeni gimnaziji v Ljutomeru je izbrala študij pedagogike. Je specialna pedagoginja in profesorica pedagogike. V šolstvu dela že trideset let, zadnjih šestnajst let je ravnateljica osnovne šole. Pri delu jo vodijo etične in moralne vrednote. Trudi se za razvoj kakovostnega izobraževanja in primerno vzgojo otrok. Zagovarja pravice vseh do enakih možnosti ter odgovoren odnos do okolja in sočutje do vseh drugih živih bitij, ki je enako pomembno kot zavzemanje za blagostanje ljudi.

 

VO1 – Goran Šoster

Rodil se je 11. maja 1961. Je oče štirih otrok in živi na ekološki kmetiji. V prostem času se posveča ljubiteljski kulturi in pisanju. Po končani gimnaziji v Ljutomeru je nadaljeval študij ekonomije na mariborski Ekonomsko poslovni fakulteti. Bil je član slovenske mladinske reprezentance v odbojki in predsednik univerzitetne mladine v Mariboru. V osemdesetih letih se je pridružil civilnim gibanjem, ki so med drugim zavzemala tudi za trajnostni razvoj države. Preko svojega podjetja Mikrokozmos je utiral pot slovenskemu ekološkemu kmetijstvu. Zadnje desetletje je zaposlen kot direktor Prleške razvojne agencije, kjer se ukvarja z upravljanjem Lokalne akcijske skupine in z izvajanjem mednarodnih projektov na področju ekologije in turizma. Predseduje Društvu za razvoj slovenskega podeželja in koordinira gibanje PREPARE, evropsko mrežo krovnih nevladnih organizacij za razvoj podeželja iz 17 držav. Preko te mreže je vključen v različne organe Evropske komisije, kjer kot predstavnik civilne družbe zagovarja trajnostni razvoj podeželja.

 

VO1 – Biserka Škrinjar

Rojena 29. septembra 1958 v Ljutomeru. Je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok in vodi enoto vrtca pri podružnični šoli na Cvenu. Zavzema se za pravično socialno in pravno državo, spoštovanje družbenih vrednot in trajnostni razvoj.

 

VO1 – Vladimir Potočnik

Se je rodil 8. marca 1943. V Mariboru je obiskoval I. gimnazijo. Nadaljeval je študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani in ga zaključil s specialko. Osemintrideset let je delal kot likovni pedagog na osnovni šoli v Ljutomeru. Ob pedagoškem delu se je posvečal likovnemu ustvarjanju. Je soustanovitelj in član Društva likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije. Ves čas je družbeno aktiven, bil je tudi poslanec v nekdanjem republiškem zboru.

 

VO1 – Mirjana Ljubec

Rodila se je 30. oktobra 1946. Je upokojena učiteljica kemije in biologije. V času službovanja je poučevala na večih osnovnih šolah v okolici. 10 let je ravnateljevala na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci . Kot ljubiteljica narave je ustanovila društvo tabornikov Rod Vedri Prleki v Ljutomeru. Je članica društva za ohranitev vrednot NOB v ZL je prišla kot članica gibanja in stranke TRS.

 

VO1 – Robert Semenič

Rojen 10. 10. 1967. Po poklicu računalniški tehnik, zaposlen kot administrator v Veterinarski ambulanti Ljutomer. Sodeluje v amaterski gledališki skupini Kulturno umetniškega društva Ivan Kaučič Ljutomer, s katero so na oder postavili vrsto uspešnih in nagrajenih dramskih del. S svojo kandidaturo želi aktivno sodelovati pri iskanju skupnih rešitev za boljši jutri cele Slovenije tudi s spodbujanjem lokalne samooskrbe in vključevanjem lokalnega živilsko-pridelovalnega potenciala. Svojim volivcem sporoča: »O VSEM ODLOČATE VI.«

 

VO1 – Mirjana Lesjak

Rojena je 12. maja 1979. Po izobrazbi je gostinsko-turistični tehnik. Preko javnih del je zaposlena na osnovni šoli kot informator. Je mati treh otrok, katerim želi, da ji pričaka varna in lepa prihodnost. Ker iz lastnih izkušenj pozna problematiko brezposelnih oseb se želi s svojo kandidaturo na lokalnih volitvah zavzemati za nujne spremembe na področju dela in zaposlovanja.

 

VO1 – Vladimir Potočnik ml.

Rodil se je 22. 11. 1969. Po zaključeni srednji šoli je študij nadaljeval na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Kot samostojni podjetnik se ukvarja z likovno dejavnostjo. Je tudi trener ter sodnik juda.

 

VO1 – Manuel Križanič

Rojen 18. novembra 1982 je zaposlen v javni upravi. Že več kot deset let opravlja delo v policiji. Pri svojem delu se srečuje s problematiko današnjih časov. Mnogo teh ne bi bilo, če bi ljudje živeli v brezskrbnosti in ne v strahu za prihodnost. Na listi ZL kandidira, ker verjame, da bomo s skupnimi močmi lahko poskrbeli za boljšo prihodnost.

 

VO2 – Srečko Lukovnjak Kramberger

Rojen je 24. avgusta 1962. Po poklicu je ekonomsko-komercialni tehnik z delovnimi izkušnjami v agroživilski industriji in trgovski potnik. S svojo družino se zavzema za različne razvojne programe, ki uvajajo nove tehnologije, vsebine in metode dela. Je za korenite spremembe politike na vseh področjih družbe. Z uporom nelojalnim kapitalistom si priborimo človeku vredno življenje.

 

VO2 – Breda Cimerman

Rojena 10. februarja 1965. Zaposlena je v vrtcu Ljutomer kot pomočnica vzgojiteljice predšolskih otrok Je članica Likovne sekcije Silvo Prelog Ljutomer ter ekološka vrtnarka. Ker ji je vrednota pravičnost, skrb za prihodnost otrok, skrb za okolje, varnost ter svetla in ustvarjalna prihodnost za mlade rodove, na lokalnih volitvah kandidira na listi ZL.

 

VO2 – Bojan Špur

Rodil se je 31. Avgusta 1957. Po osnovni šoli sem se zaposlil v Mizarstvu Ljutomer, kjer sem delal 26 let vse do stečaja podjetja. V prostem času se ukvarja z ribolovom in glasbo, zaradi bolezni v preteklosti ima priznan status invalida 3. kategorije. S svojo kandidaturo želi aktivno sodelovati pri spreminjanju družbe na bolje, saj verjame da lahko skupaj to dosežemo.

 

VO3 – Olga Šparakl

Rojena je bila 26. junija 1954. Po poklicu je krojačica. Poleg tega se je izobrazila za dopolnilno dejavnost na kmetiji in sicer peko kruha in peciva v krušni peči. Že trideset let se v Branoslavcih ukvarja s kmetijstvom in sicer prašičerejo. Podpira programe za povezovanje malih kmetij in njihovih proizvodov na skupnih prodajnih mestih. Zavzema se za trajnosti in ekološki razvoj kmetijstva in podeželja.

  

Maribor

 

 

Kandidat za župana – Mag. Peter Rižnar

VO1 – Aleksander Županek

VO1 – Tatjana Frangež

VO1 – Kandidat za župana – Mag. Peter Rižnar

VO1 – Brigita Pušnik

VO1 – Marko Gergič

VO1 – Jasmina Ahmetaj

VO1 – Aljoša Šorgo

VO1 – Dragica Missia

VO1 – Nejc Turnšek

VO1 – Veronika Županek

VO1 – Miran Cvetko

VO1 – Nataša Pavčič Rodošek

VO1 – Andrej Fugina

VO1 – Tanja Gorišek

VO1 – Branko Gerlič

VO1 – Snježana Brodej

VO1 – Martin Vehovar

VO1 – Vera Gorišek

VO1 – Jožef Kos Grabar

Rojen leta 1959. Po uspešno zaključeni gimnaziji v Mariboru je nadaljeval šolanje na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani, vzporedno je študiral sociologijo. Kot prostorski načrtovalec je zaposlen v ZUM urbanizem, planiranje, projektiranje d. o. o. v Mariboru. Že tri desetletja je civilnodružbeni aktivist. Od l. 2010 izvaja funkcijo predsednika predsedstva neformalne Liste Skupaj za pravično skupnost – SPS. Piše leposlovna dela, članke in eseje. Živi s svojo zunajzakonsko partnerico in njunim otrokom.

 

VO1 – Zorica Fugina

 


 

Murska Sobota

 

 

VO1 – Romeo Varga

VO1 – Erna Lukač

VO1 – Josip Fabijanč

VO1 – Anita Trebše

VO1 – Silvo Ferčak

VO2 – Aleša Kovač

VO2 – Jernej Červek

VO2 – Valentina Škafar

Po izobrazbi je kulturologinja, z opravljeno magistrsko specializacijo o Evropski uniji na Pravni fakulteti v La Coruñi v Španiji, kjer je nekaj let živela in delala. Trenutno je zaposlena kot koordinatorka programov za mlade na Združenju za očitne stvari. Svoj prosti čas namenjam aktivizmu, še posebej na področju revizije javnega dolga, uvedbi direktne e-demokracije, socialnega podjetništva, celostne samooskrbe, pravic živali, promociji permakulturnega načina obdelovanja zemlje, zavzemam se tudi za legalizacijo konoplje. Prepričana sem, da je sreča na strani pogumnih, moj življenjski moto pa povzema misel M. Gandija: »Bodi sprememba, ki si jo želiš v svetu.«

 

VO2 – Sašo Fluher

VO2 – Jelka Rodi

VO2 – Uri Kovač

VO2 – Staša Gorčan – Sapač

VO3 – Samuel Friškič

Je diplomiran zgodovinar, ki pa večino svojega časa posveča aktivizmu, prostovoljstvu, organizaciji in (so)delavanju. Zaposlen je na Regionalni razvojni agenciji. Vodi društvo ZOS – združenje za očitne stvari, sodeluje in prostovolji pa še v nekaterih drugih nevladnih kolektivih. Je član sveta zavoda MiKK-a. Kot predstavnik mlade generacije želim boukšo Soboto, ki bo prijazna tako mladim kot starim.

 

VO3 – Amadea Gomboc

VO3 – Darko Vrebac

VO3 – Tatjana Lucu

VO3 – Stanislav Baranja

 


 

Ormož

  Volilna enota 3

 1. Drago Plečko
 

 

Kandidat za župana – Ivan Babič

Rojen leta 1963. Končal je srednjo strojno šolo na Ptuju. Trenutno je zaposlen kot direktor zasebnega podjetja. Dva mandata je bil predsednik OOZ Ormož. Po duši in srcu je inovator in že 27 let izdeluje stroje za grafično industrijo. Leta 1994 je za svoje inovatorsko delo prejel tudi najvišje priznanje za inovatorje Zlati ceh. Na njegovo pobudo ima Ormož Mrežni podjetniški incubator, klub Borilnih veščin s svojo 30. letno zgodovino. Prav tako je pobudnik sejemskega dogodka sejem KONVITO. Kot župan se bo trudil narediti vse, da Ormož doživi nov gospodarski zagon.

 

VO1 – Tadeja Škrlec

VO1 – Jože Lukman

VO1 – Teja Kmetec

VO1 – Boris Lukman

VO1 – Kornelija Vamberger

VO1 – Mihael Zdolšek

VO1 – Jožica Križanič

VO2 – Kandidat za župana – Ivan Babič

Rojen leta 1963. Končal je srednjo strojno šolo na Ptuju. Trenutno je zaposlen kot direktor zasebnega podjetja. Dva mandata je bil predsednik OOZ Ormož. Po duši in srcu je inovator in že 27 let izdeluje stroje za grafično industrijo. Leta 1994 je za svoje inovatorsko delo prejel tudi najvišje priznanje za inovatorje Zlati ceh. Na njegovo pobudo ima Ormož Mrežni podjetniški incubator, klub Borilnih veščin s svojo 30. letno zgodovino. Prav tako je pobudnik sejemskega dogodka sejem KONVITO. Kot župan se bo trudil narediti vse, da Ormož doživi nov gospodarski zagon.

 

VO2 – Nataša Kukovec

VO2 – Franjo Pšak

VO2 – Albina Krstič

VO2 – Denis Juršič

VO3 – Drago Plečko

 


 

Ptuj

 

 

Kandidat za župana – Boštjan Koražija

VO1 – Kandidat za župana – Boštjan Koražija

VO1 – Eva Zorko

VO1 – Mario Hlušička

VO1 – Jožica Repič

VO1 – Črtomir Potočnik

VO1 – Matejka Milošič

 


 

Radeče

 

 

VO1 – Miloš Novak

VO1 – Tina Kolar

VO1 – Klemen Nikolič

VO1 – Sabina Rudolf

VO2 – Sašo Obolnar

VO2 – Julija Trebežnik

 


 

Radovljica

Program

 

 

VO1 – Blaž Trček

Blaž Trček je bil rojen leta 1976. Leta 2001 je končal študij na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v Avstriji. Med študijem in po njem se je redno udeleževal delavnic vrhunskih svetovno znanih glasbenikov in profesorjev (Bob Mintzer, Billie Hart, Michael Abbene, Archie Sheep, Adam Nusbaum …).V letih 2000 in 2005 je bil sprejet v EBU projekt Swinging Europe in je z Mladinskim evropskim big bandom, ki vsako leto izbere glasbenike iz cele Evrope, na enomesečni turneji obiskal številna večja evropska mesta in festivale. Od leta 1999 je tudi vodja amaterskega Big Band Bid Banga iz Radovljice.Od leta 2002 je redni član Big Banda RTV Slovenija, njegov bariton saksofonist. Kot član ansambla je sodeloval in snemal z mnogimi znanimi imeni svetovne glasbene scene. Za kandidaturo sem se odločil, ker vem da se določene stvari narediti bolje in predvsem na drugačen način.

 

VO1 – Mateja Potočnik

Mateja Potočnik rojena 1987 prihajam iz manjše vasi Ovsiše, končala sem srednjo turistično šolo Radovljica in študij zaključila na Fakulteti za Družbene vede v Ljubljani, smer Družboslovna informatika. Že med časom študija sem se zaposila kot projektni vodja, v malem razvojnem podjetju. Kot neorganizirana vstajnica sem se udeležila vseh vstaj, ki so vsaj deloma zbudile civilno družbo v Sloveniji. Ker ne želim da bi šla ta energija želje po spremembah v nič, sem se aktivirala v Iniciativi za Demokratični Socializem, ki deluje znotraj koalicije Združena Levica. Tu sem spoznala delovanje politike na popolnoma drugačen način in sem prepričana da bi v okvirih DEMOKRATIČNEGA EKOSOCIALIZMA lahko transformirali družbo kjer bodo v ospredju želje slehernega posameznika in ne le želje kapitala in starih družbenih elit. Zato sem se odločila da kandidiram tudi na lokalnih volitvah, ker se vse velike spremembe začnejo pri malih stvareh.

 

VO1 – Klemen Noč

Klemen Noč rojen 1987 prihajam iz Radovljice zaključil sem tehnično gimnazijo smer računalništvo na Tehničnem šolskem centru Kranj, študij sem nadaljeval na Fakulteti za elektrotehniko. Trenutno sem še študent.

 

VO1 – Darja Kürner

Izhajam iz stare kmečke rodbine, otroštvo in mladost sem preživela na kmetiji. Po poklicu sem profesorica športne vzgoje, delala sem v osnovni in srednji šoli ter zadnjih 20 let kot predavateljica na Filozofski fakulteti. Moji interesni področji sta tudi športno novinarstvo in vrhunski šport. Sem poročena in mati štirih otrok. Po upokojitvi sem ustanovila svojo ekološko kmetijo, usmerjeno v pridelavo poljščin, predvsem starih žit. Začela sem s pridelavo ajde in industrijske konoplje, nadaljujem pa s piro, lanom, prosom itd. Sem izrazito naklonjena ekološki pridelavi, lokalni samooskrbi in promoviranju zdravega načina življenja. Moj življenjski moto je: »Karkoli delaš, delaj pametno in misli na konec.« www.ekoloskakmetijadarja.si

 

VO1 – Klemen Erman

Sem Klemen Erman, rojen leta 1983 v Kranju. Po izobrazbi sem gimnazijski maturant in sem zaposlen kot krupje. V občini Radovljica živim že vse svoje življenje, z kvaliteto bivanja sem zadovoljen vendar mislim da bi se z večjo vključenostjo občanov v odločanju občinskih organov na marsikaterem področju dalo stvari izboljšati in jih predvsem bolje predstaviti občanom.

 

VO1 – Alja Černe

Sem Alja Černe rojena 11.7.1991 na Jesenicah, stanujoča v Radovljici. Srednjo šolo sem obiskovala v Ljubljani, po poklicu sem zobni tehnik. Študiram na Fakulteti za zdravstvo Jesenice. V prostem času se rada gibam v krogih različnih ljudi, ki imajo različne interese in s katerimi tudi diskutiram o temah, ki so pomembne za svet in prihodnost. Na splošno me zanima veliko stvari, v prostem času pa se amatersko ukvarjam tudi z glasbo.

 

VO1 – Anri Tomić

Rojen 3.3.1969 v povprečni družini. Po končani srednji šoli nabiral izkušnje pri svojem delu ter po letu 1997 odprl obrt, ki jo opravljam še danes sem upravljalec energetskih naprav. Veliko pozornosti dajem na zeleno energijo in osebno obravnavo oseb s katerimi delam. Prijazno ljudem prijazno naravi . Politiki so pozabili, da so tam, ker smo jih mi izvolili. Mi vas ne bomo pozabili!

 

VO1 – Lucija Blaznik

Lucija Blaznik, rojena 25.5.1984, po izobrazbi frizerka. Rada sem obkrožena z ljudmi, zato občasno priskocim na pomoč v sestrini gostilni in v gledališču. Ne bi rada dolgovezila o sebi, saj so pomembna dejanja in ne stavki stkani v življenjepis. Pri odločitvi za kandidaturo nisem oklevala, ker verjamem v novo idejo, ki jo IDS zastopa. Brez močne želje po spremembi sigurno ne bo mogoče udejanjii tega. Za spremembe je potreben čas. Čas pa je tudi za nove, nepoznane ljudi. In čas je da se stavek “svet stoji na mladih ” tudi udejani.

 

 


 

Selnica ob Dravi

 

 

VO1 – Drago Glažar

VO1 – Stanislava Valentan

VO1 – Niki Potočnik

VO1 – Karmen Benčić

VO1 – Janez Maček

 


 

Sevnica

 

 

VO1 – Marjan Gobec

VO1 – Ladislava Grilc

VO1 – Zmagoslav Grabrijan

VO1 – Erika Zalezina

VO1 – Janez Košar

VO2 – Sašo Jejčič

VO2 – Nataša Beršnak

VO2 – Miran Juršič

VO2 – Branka Bogovič

VO2 – Martin Bedrač

VO2 – Ines Veršec

VO3 – Tilen Jazbinšek

VO3 – Sanja Martić

VO3 – Marjetica Zajc

VO4 – Terezija Repovž

VO4 – Stanko Slapšak

 


 

Sežana

Program

 

 

VO1 – Magda Tavčar

Je prava kraševka, poročena in mama dveh sinov. Rojena 1954 v Svetem pri Komnu, živi pa v Godnjah. Več kot tri desetletja je bila vzgojiteljica in vodja vrtca v Dutovljah. Vedno je rada delala med ljudmi in za ljudi. Za kandidaturo v koaliciji ZL se je odločila, ker verjamen v poštene odnose in solidarnost ter meni, da je dostojno življenje univerzalna pravica.

 

VO1 – Roman Piščanc

Iz rojstnih Griž pri Sežani in mladostnega obdobja, preživetega v Sežani, ga je poklicna pot zanesla v Koper. Tam je kot univerzitetno diplomirani pravnik delal v pravosodju in nazadnje vodil službo pravne pomoči pri Obalnem sindikatu (Konfederacija sindikatov KS90) v Kopru: dnevno se je srečeval z bednim položajem delavstva, zato toliko bolj verjamem v vrednote, ki osvobajajo, verjamem v politiko IDS ter ZL, ki se obrača k ljudem. Trdno brani antifašistično izročilo, zato se je po upokojitvi kot sekretar aktiviral pri sežanskem Združenju borcev za vrednote NOB.

 

VO1 – Mojca Vojska

Iz Sežane, mamica prvošolke, zaposlena pri Zavarovalnici Maribor. Blizu so ji skrb za čisto okolje, zdrava hrana, pridelana brez GSO, solidarnost, enakost in pravičnost, trdno pa je prepričana, da je razprodaja državnega premoženja velika napaka. Te vrednote je našla v ZL, zato se je odločila zastaviti svoj glas za njen program.

 

VO1 – Vojko Tavčar

Rojen v delavski družini 1952, mladost je preživel na Krasu, nato pa ga je šolanje do 1976 zadržalo v Ljubljani, kjer je diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko. Delovna leta je v celoti posvetil elektrogospodarstvu, sodeloval je v raznih organih upravljanja. Je sveže upokojen. Deli ideje ZL, saj tudi sam zagovarja soupravljanje delavcev v podjetjih in večjo vključenost mladih.

 

VO1 – Katja Stepanović

V Sežani je odraščala v družini z visoko narodno zavestjo: predniki so bili borci NOB in borci za obstoj slovenske besede in kulture. Brezposelnost med mladimi, pešanje šolstva, zdravstva in drugih javnih storitev, stanovanjska problematika, onesnaženost kraških voda negativno vplivajo na kakovost življenja v občini in na njen razvoj. Skupni življenjski prostor pa delimo s prevečkrat zapuščenimi živalmi, zato aktivno zbira sredstva za obalno zavetišče za male živali.

 

VO1 – Martin Rešeta

Rojen leta 1991. Sežančan. Obiskoval je Inštitut Jožef Stefan v Trstu, smer bio-kemija, dve leti pa delam v Titus+ v Dekanih, kjer je zadolžen za kemijske analize odpadnih voda in njihovo prečiščevanje. Kljub mladosti je že leta družbeno aktiven, saj redno sodeluje s Klubom študentov Sežana pri organizaciji in izpeljavi Mladifesta ter drugih manjših dogodkov. V programu ZL vidi pravo pot do večih priložnosti za mlade, pa tudi za druge generacije.

 

VO1 – Loredana Kralj

Rojena je 1956 v Trstu, kjer je obiskovala slovenske šole, zadnjih 8 let pa živi v Sežani. Je športna pedagoginja in gibalna terapevtka, mati dveh hčera. Istoveti se z idejami ZL kot so pravična socialna država in demokratični ekološki socializem. Tako v poklicu kot sicer v življenju si prizadeva za zdrave in spoštljive medosebne odnose, verjame v ideale antifašizma, je proti pretvarjanju zgodovine in si želi sprave ter večjega sodelovanja v obmejnem prostoru. Globoko verjame, da bi morali več vlagati v otroke in mlade, saj so oni naša bodočnost.

 

 


 

Slovenj Gradec

  Volilna enota 1

 1. Tadej Čepin
  Volilna enota 2

 1. Nace Potočnik
  Volilna enota 3

 1. Ivan Karner
 2. Lea Karner
 

 

VO1 – Tadej Čepin

Diplomirani inženir elektrotehnike in univerzitetni diplomirani organizator-informatik. Delavne izkušnje je pridobival na Fakulteti za elektrotehniko, v laboratoriju za telekomunikacije kot strokovni sodelavec, nato kot sistemski administrator na Generalnem sekretariatu Vlade Republike Slovenije. Bil se samostojni podjetnik, trenutno dela na evropskem projektu “Vzpostavitev infrastrukture za zagotavljanje enakih možnosti dostopa do publikacij slepim in slabovidnim osebam ter osebam z motnjami branja” S svojo kandidaturo želi prispevati k temu, da se trend prevlade kapitala obrne tako, da zopet pridobimo pravice delavcev in človekove pravice nasploh.

 

VO2 – Nace Potočnik

Je absolvent Pravne fakultete v Ljubljani. V prostem času se rad ukvarja s športom in potuje, saj se od nekdaj zanima za utrip življenja v tujih deželah v primerjavi z življenjem v Sloveniji. Kot kandidat za svetnika v MO Slovenj Gradec želi zastopati glas generacije mladih. Glas generacije, ki je na strani malega človeka in ne na strani kapitala in glas generacije, ki ji tudi sam pripada.

 

VO3 – Ivan Karner

Se je rodil 1. junija 1949 v Slovenj Gradcu. Danes upokojeni univerzitetno diplomirani inženir strojništva z dokvalifikacijo za pedagoško delo in dobitnik študentske Prešernove nagrade. V svoji poklicni karieri je v različnih podjetjih služboval kot projektant, konstruktor, tehnolog , na Srednji šoli Ravne je poučeval strokovne predmete, delal je tudi v razvojnih službah, vzdrževanju itd. Aktiven je tudi na področju družbenih dejavnosti. Bil je dolgoletni predsednik in trener v Karate klubu Slovenj Gradec, bil je predsednik Vaške skupnosti Pameče-Troblje, bil je član občinskega mestnega sveta MO Slovenj Gradec, član sveta Koroškega pokrajinskega muzeja, član občinskega odbora za negospodarske dejavnosti, predsednik kulturnega društva Odsevanja.Trenutno je član Turističnega društva Slovenj Gradec, je, sodnik porotnik, član ekološkega društva Slovenj Gradec in član gibanja TRS.

 

VO3 – Lea Karner

rojena 13. decembra 1977 v Slovenj Gradcu. Po končani Srednji ekonomski šoli v Slovenj Gradcu je študij nadaljevala na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec, smer poslovni sekretar. Bila je redno zaposlena v različnih družbah kot finančna svetovalka, poslovna sekretarka, poslovodja in referent v kadrovski službi. Od leta 2012 se kot samostojni podjetnik ukvarja s poslovnim svetovanjem na področju kadrovanja, zaposlovanja in trgovanja.

 

 


 

Slovenska Bistrica

Letak

  Volilna enota 1

 1. Matej Frešer
  Volilna enota 2

 1. Peter Gradišnik
 

 

VO1 – Matej Frešer

VO2 – Peter Gradišnik

 


 

Slovenske Konjice

  Volilna enota 2

 1. Slavko Geršak
 2. Darija Geršak
 

 

VO1 – Mateja Jakop

Stara 44 let, končala srednjo ekonomsko šolo, zaposlena je kot zavarovalni zastopnik. Je članica IDS in želi skupaj storiti nekaj dobrega za naslednje generacije.

 

VO1 – Aljoša Gorenjak

25 let. Po izobrazbi je gimnazijski maturant. Dela pri Petrolu. Za mestnega svetnika kandidira, ker želi vzpostaviti platformo na kateri bo mogoče graditi sistem prehranske ter energetske samooskrbe lokalnega prebivalstva. Prav tako želim preprečiti nadaljnje zlorabe občinskega proračuna s katerim se slabo gospodari.

 

VO1 – Vilma Ledinek

Rojena 8. marca 1969. Po izobrazbi univerzitetni dipl. ekonomist. Trenutno je zaposlena kot vodja nabave v podjetju kozmetika Afrodita.

 

VO1 – Amadej Kraljevič

Rojen 30. avgusta 1995. Po poklicu je srednji zdravstvenik. Trenutno je dijak in opravlja maturitetni tečaj. Zanima se za socialno medicino, sociologijo, kognitivno znanost,pedagogiko, futurizem in še bi se lahko našlo. Proučuje problematiko mladih, problematiko brezposelnosti, družbeno organiziranost, kognitivne sposobnosti in pedagogiko.

 

VO1 – Lucija Zrnec

Rojena je 24. marca 1977. Po izobrazbi je diplomiran ekonomist smer računovodstvo. Kandidatni listi se je pridružila ker želi izboljšati razmere v občini.

 

VO1 – Andraž Klevže

VO1 – Nataša Klančnik Ogradi

VO1 – Jože Vidmar

Star je 46 let. Po izobrazbi je komercialist. Vstajnik. Podpornik IDS. V prostem času piše poezijo. Nastopil je tudi na koncertu v podporo zaprtim mariborskim vstajnikom v Celju.

 

VO1 – Ana Cerjak Kovačec

Stara je 56 let, po izobrazbi univ. dipl. inž. kem. inž. in trenutno brez dela. Redno sem je udeleževala vstaj v Ljubljani in Mariboru, ker sem v skrbeh za slovensko skupno dobro. Po tehtnem premisleku je izmed vstajniških skupin podprla IDS. Aktivno je vključena v povezovanje isto mislečih na lokalnem in državnem nivoju.

 

VO2 – Slavko Geršak

Končal je srednjo strojno šolo, zaposlen je kot samostojni podjetnik. Kandidatni listi se je pridružil, ker bi rad pomagal ustvariti boljše pogoje za delo malih podjetnikov.

 

VO2 – Darija Geršak

Šolala se je za trgovskega tehnika, zaposlena je kot prodajalka. Kandidatni listi se je pridružila, ker bi rada pomagala pri ureditvi naše občine.

 

 


 

Škofja Loka

Letak

  Volilna enota 1

 1. Gašper Doljak
 2. Arijana Radić
  Volilna enota 2

 1. Davor Tavčar
 2. Maja Sever
 

 

Kandidat za župana – Davor Tavčar

Rojen 1967. Že skoraj od rojstva živi v Puštalu. Osnovno šolo je obiskoval v Škofji Loki, izobraževanje pa nadaljeval na Srednji šoli pedagoške, računalniške in naravoslovno-matematične usmeritve v Kranju. Večino srednješolskega obdobja je prebil na vajah s svojo glasbeno skupino in v Klubu mladih raziskovalcev, kjer se je prvič srečal s civilnimi iniciativami. Aktivno se je udejstvoval v več projektih, povezanih z okoljsko problematiko.

Med študijem na Biotehniški fakulteti je naletel na računalnike in programske algoritme. Leta 1987 se je zaposlil v podjetju Alpetour DO ERC, kasnejšemu RIC d.o.o., kjer je kot eden prvih programerjev v Sloveniji pisal programe za osebne računalnike. Slabo desetletje kasneje je zamenjal službo in odšel v Alpetour Potovalno agencijo in kot koordinator sistema pripomogel k razvoju več internih projektov, od katerih so nekateri prerasli v državne in mednarodne. Na prelomu tisočletja je stopil na samostojno podjetniško pot, od leta 2006 pa z ženo vodita skupno podjetje.

Že osem let je predsednik Sveta staršev Vrtca Škofja Loka. Sodeloval je pri nastanku Zveze aktivov svetov staršev Slovenije, ki nadzoruje kakovost predšolske vzgoje v Sloveniji na nacionalni ravni. Bil je del ekipe, ki je zahtevala, da Občina Škofja Loka resno pristopi k reševanju prostorskega vprašanja škofjeloških vrtcev in ki je botrovala izgradnji montažnega vrtca v Podlubniku. Ob začetku letošnjega poletja je pristopil k Civilni iniciativi za pravičen komunalni prispevek in aktivno sodeloval pri osveščanju vseh občanov v zvezi s to problematiko.

V zasebnem življenju je ponosen oče štirih otrok, dveh hčera in dveh sinov. V prostem času rad seže po bas kitari, med drugim tudi kot član dveh glasbenih skupin. Je brez dlake na jeziku, ljubitelj gastronomske umetnosti, računalniški programer po duši in rocker po poklicu.

 

VO1 – Gašper Doljak

Rojen 1990. Trenutno študira na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, opravlja funkcijo predsednika društva prejemnikov zlatega priznanja MEPI in tehničnega vodje MKC Pri Rdeči Ostrigi. Prejemnik zlatega priznanja in mednarodni inštruktor MEPI, aktiven tabornik in navdušen fotograf.

 

VO1 – Arijana Radić

rojena leta 1992. Študentka angleščine in sociologije. Svoj glas širi prek aktivnega sodelovanja v študentskih društvih, pisanja člankov za škofjeloški skupnostni list Zamorkla in študentsko glasilo Skovik.

 

VO2 – Kandidat za župana – Davor Tavčar

Rojen 1967. Že skoraj od rojstva živi v Puštalu. Osnovno šolo je obiskoval v Škofji Loki, izobraževanje pa nadaljeval na Srednji šoli pedagoške, računalniške in naravoslovno-matematične usmeritve v Kranju. Večino srednješolskega obdobja je prebil na vajah s svojo glasbeno skupino in v Klubu mladih raziskovalcev, kjer se je prvič srečal s civilnimi iniciativami. Aktivno se je udejstvoval v več projektih, povezanih z okoljsko problematiko.

Med študijem na Biotehniški fakulteti je naletel na računalnike in programske algoritme. Leta 1987 se je zaposlil v podjetju Alpetour DO ERC, kasnejšemu RIC d.o.o., kjer je kot eden prvih programerjev v Sloveniji pisal programe za osebne računalnike. Slabo desetletje kasneje je zamenjal službo in odšel v Alpetour Potovalno agencijo in kot koordinator sistema pripomogel k razvoju več internih projektov, od katerih so nekateri prerasli v državne in mednarodne. Na prelomu tisočletja je stopil na samostojno podjetniško pot, od leta 2006 pa z ženo vodita skupno podjetje.

Že osem let je predsednik Sveta staršev Vrtca Škofja Loka. Sodeloval je pri nastanku Zveze aktivov svetov staršev Slovenije, ki nadzoruje kakovost predšolske vzgoje v Sloveniji na nacionalni ravni. Bil je del ekipe, ki je zahtevala, da Občina Škofja Loka resno pristopi k reševanju prostorskega vprašanja škofjeloških vrtcev in ki je botrovala izgradnji montažnega vrtca v Podlubniku. Ob začetku letošnjega poletja je pristopil k Civilni iniciativi za pravičen komunalni prispevek in aktivno sodeloval pri osveščanju vseh občanov v zvezi s to problematiko.

V zasebnem življenju je ponosen oče štirih otrok, dveh hčera in dveh sinov. V prostem času rad seže po bas kitari, med drugim tudi kot član dveh glasbenih skupin. Je brez dlake na jeziku, ljubitelj gastronomske umetnosti, računalniški programer po duši in rocker po poklicu.

 

VO2 – Maja Sever

Rodila se je 1981. leta. Po zaključenem študiju biologije je delala kot raziskovalka na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, nato se je zaposlila pri Agenciji RS za okolje. Ukvarja se z ekološkim stanjem slovenskih rek, jezer in morja.

 

VO3 – Tomaž Lunder

Rodil se je 1955. leta. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, vendar dela kot samostojni kulturni delavec – fotograf. Ukvarja se s kreativno in industrijsko fotografijo ter fotografskim izobraževanjem. Aktiven član Združenja umetnikov Škofja Loka, ki razstavlja doma in v tujini in sodeluje pri projektu Pokal Loka.

 

VO3 – Breda Hafner

Rojena 1955. Profesorica slovenščine in zgodovine, ki poučuje na Srednji šoli za strojništvo v Škofji Loki.

 

VO3 – Tine Hafner

Rojen leta 1987. V času šolanja na Gimnaziji Škofja Loka je predsedoval dijaški šolski skupnosti. Več let je delal kot programski koordinator MKC-ja Pri Rdeči Ostrigi in organiziral številne glasbene prireditve. Prejemnik letošnjega občinskega priznanja prostovoljec leta.

 

VO4 – Martin Trampuš

Je rojen leta 1969. Po koncu šolanja je poučeval matematiko in računalništvo na Srednji šoli za lesarstvo v Škofji Loki. Danes dela v enem izmed škofjeloških informacijskih podjetij. Že od mladih nog je aktiven tabornik z močnim občutkom za skupnost. Redni udeleženec vseslovenskih vstaj in član Sveta Iniciative za demokratični socializem.

 

VO4 – Petra Hafner

Rojena leta 1967. Po poklicu je arhitektka. Živi in dela v Škofji Loki.

 

VO4 – Igor Furlan

Rojen 1949. Vitalen upokojenec. V življenju je počel marsikaj; med drugimi je veliko potoval, delal v državnih podjetjih in kot zasebni gostinec odprl prvo picerijo v Škofji Loki.

 

VO4 – Špela Trampuš Ramovš

Rojena leta 1989. Trenutno zaključuje študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Tabornica, prostovoljka in ustanovna članica Iniciative za demokratični socializem.

 

 


 

Šmartno pri Litiji

Program

  Volilna enota 2

 1. Branka Ojnik
 

 

VO2 – Branka Ojnik

Rojena leta 1979. Diplomiran inženir gozdarstva, zaposlena kot javna uslužbenka. Je ljubiteljica narave, ki verjame v zakonitosti le te, kar jo je pripeljalo tudi do zaposlitve na tem področju. Rada potuje in spoznava svet iz različnih perspektiv, zanima se za fotografijo in prozo.

 

 


 

Trbovlje

 

 

VO1 – Bogdan Šteh

VO1 – Sonja Klančišar

VO1 – Davorin Žnidarič

VO1 – Katarina Bebar

VO1 – Ivan Narat

VO1 – Vladislava Narat

VO1 – Denis Lihić

VO1 – Sibila Ložina

VO1 – Franc Klančišar

VO1 – Anita Šoba

VO1 – Žiga Živoder

VO1 – Neja Berger

VO1 – Andrej Potecin

VO1 – Tomaž Polutnik

 


Deli.