Vabilo: Izzivi evropskih volitev in organizacija kampanj

Levica vabi v soboto, 23.3.2019 v prostore stranke na Prešernovi 3 v Ljubljani, kjer bo potekal pogovor in izmenjava dobrih praks pri kampanjskem organiziranju. Na dogodku bodo svoje poglede in izkušnje z zainteresirano javnostjo delili predstavniki belgijske stranke PTB (PvdA), nemške stranke Die Linke, mednarodnega gibanja Attac in gibanja Momentum iz Velike Britanije.

Pogovor bo potekal med 9.30 in 11.30.

Po pogovoru se odpravimo na Shod proti uničenju interneta v EU, ki se začne ob 12h na Prešernovem trgu.

Po 14h se nadaljuje interna delavnica za aktiviste Levice.

Predstavitev mednarodnih gostov

Sasha Das Gupta je regionalna organizatorka terenskih akcij gibanja Momentum za območje Londona in svetnica londonskega okrožja Newham. Momentum je množično ljudsko gibanje, ustanovljeno leta 2015, ko je Jeremy Corbyn prevzel vodenje laburistične stranke. Je eno izmed najbolj uspešnih gibanj na področju dela v lokalnih skupnostih, akcij »od vrat do vrat«, organiziranja kampanj in usposabljanja aktivistov.

Pedram Shahyar je aktivist, rojen v Iranu. Z družino je prebežal v Nemčijo, kjer se je začel od poznih osemdesetih let dalje aktivno vključevati v družbena gibanja. Področja njegovega delovanja in izkušenj so spletno komuniciranje, socialni mediji in politični aktivizem. Bil je vodilni član nemškega dela globalnega gibanja za pravičnost Attac. Sedaj soustvarja pri skupnostnem alternativnem medijskem projektu „kommon.jetzt“.

Julie Maenaut je članica odbora za mednarodne odnose Delavske Stranke (PTB/PvdA) iz Belgije. Delavska komunistična stranka ustanovljena leta 1979 se opira na marksizem kot razlagalno polje kapitalizma in v njem vidi tudi orodje za izgradnjo alternativne družbe. PTB/PvdA priljubljenost strmo narašča, saj so leta 2017 bili najbolj priljubljena stranka v Valoniji, na lokalnih volitvah leta 2018 pa so dobili več kot 15% glasov v več francosko govorečih mestih.

Sebastian Koch je direktor zveznega združenja Berlin, ki je trenutno najuspešnejša lokalna skupina nemške Die Linke.

Dogodek poteka v sodelovanju s stranko Evropske levice.

Deli.