Predstavitev kandidatov: Kočevje in Ribnica

KDO STA KANDIDATA LEVICE NA KOČEVSKEM IN RIBNIŠKEM?

To sta:

  • Franc Korotaj (Kočevje) in
  • Jožica Majer (Ribnica).

Včeraj sta se v prostorih kočevske Name predstavila širši javnosti ter spregovorila o temeljnih programskih smernicah stranke v prihajajočem mandatu, pa tudi svojih razlogih za kandidaturo na listi Levice, ki po uspešnem prvem mandatu na tokratnih državnozborskih volitvah računa na podvojitev poslanskih sedežev. Na volilnih lističih jo bodo kočevski in ribniški volilci našli pod zaporedno številko 9.

Franc Korotaj: “Naj se sliši glas delavca!”

Kandidat Levice v Kočevju je Franc Korotaj (1954), po rodu Kočevar, po izobrazbi ključavničar,  ki se je 1980. leta preselil v Ljubljano. Tam je delo varilca (Itas) zamenjal za uniformo poklicnega gasilca, kasneje pa je deloval tudi v preventivi (Varnost). Od leta 2006 je v invalidskem pokoju. V civilno-družbeno dogajanje se je Franc vključil ob vsesplošnih vstajah, od leta 2015 pa je aktivni član Levice (prej IDS). H kandidaturi so ga spodbudile bogate, pogosto tudi težavne življenjske izkušnje.

Franc Korotaj: “Bil sem brezdomec, bil sem med izbrisanimi, vem, kako je, če si nihče. Tega ne želim nikomur. Za kandidaturo sem se odločil, ker verjamem v bolj pravično družbo. V družbo, ki bo vsem omogočala dostojno življenje. Za njo si in si bom prizadeval. Čas je za Levico!”

Jožica Zelko Majer: “Želim biti glas sprememb v parlamentu.”

Jožica Zelko Majer, ribniška kandidatka, je po rodu iz Ribnice, kjer je odraščala in končala srednjo šolo. Ljubezen jo je peljala na Goriško, kjer si je z možem ustvarila družino. Sin in hči sta že odrasla, družina pa se je razširila za dva vnuka. Nekdanja administratorka v zdravstvu se danes preživlja z delom pedikerke in maserke. Njena strast je amaterski teater v okviru KUD Šempeter pri Gorici. Jožica je že od vsega začetka simpatizerka in podpornica gibanj, ki so privedla do danes enotne stranke Levica. Zanjo je to edina iskrena politična opcija, ki ni obremenjena z lobiji in interesi iz ozadja. Gre za menjavo politične generacije, ki lahko prinese bistvene spremembe.

Jožica Zelko Majer: “Na državnozborskih volitvah kandidiram predvsem zato, ker bi rada naredila nekaj dobrega za zanamce. Boli me, da je vedno več revščine, da delavci s poštenim delom le stežka dosežejo že tako mizerno minimalno plačo, da jim je krateno dostojanstvo. Izkoriščanje na vsakem koraku. To so slike brezvestnega kapitalizma. Marsikaj je potrebno korenito spremeniti. Želim si biti glas teh sprememb v parlamentu.”

Goran Lukić: “Levica za nov zagon na Kočevskem in Ribniškem.”

Na predstavitvi se je kandidatoma pridružil tudi Goran Lukić, delavski aktivist in kandidat Levice v Velenju, ki je poudaril bogato industrijsko izročilo Kočevja z okolico, predvsem pa izzive, s katerimi se danes sooča okolje in njegovi prebivalci, še zlasti tisti z delavskih vrst.

Goran Lukič: “Kočevje je območje, ki potrebuje nov zagon, tako s socialnega kot z ekonomskega vidika. Konstruktivne debate, kot je današnja, so pri tem izjemnega pomena. Znova se je pokazalo, da je Levica stranka, ki postavlja prava vprašanja in ima prave odgovore nanje. Tudi na Kočevskem in Ribniškem.”

Levica Kočevje

 

Deli.