Po seji o izgonu SŠOF iz Križank

V dogovoru s predstavniki šole in sindikata Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana (SŠOF) je poslanska skupina Levica na današnji seji odborov, pristojnih za kulturo in izobraževanje, zahtevala ustavitev izselitve srednje šole iz prostorov v Križankah v Ljubljani, preklic prodaje šolskih prostorov Mestni občini Ljubljana ter zaščito kulturnozgodovinskega spomenika Križanke, javnega prostora in javnega interesa.

Po burni razpravi sklepi Levice z 8 glasovi ZA in 8 glasovi PROTI niso bili sprejeti. Glasove proti sklepom so prispevali poslanci koalicije.

Ker je odločitev MOL in MIZŠ, da prostore šole zasede javni zavod Festival Ljubljana (čigar ustanoviteljica je MOL), ki bo tam izvajal pridobitno in komercialno dejavnost ter javne šolske prostore koristil kot skladišče in garderobo, škodljiva in v nasprotju z javnim interesom in javnim dobrim, so predstavniki SŠOF in sindikata napovedali nadaljevanje svojega boja.

V Levici jih pri tem podpiramo in obsojamo poizkuse izgona vzgojno-izobraževalnih vsebin iz območja Srednje šole za oblikovanje in fotografijo v Križankah, z namero izvajanja komercialne in pridobitne dejavnosti pod okriljem Festivala Ljubljana in MOL. Kar šola potrebuje, dijaki in učitelji pa zahtevajo, je ohranitev delovanja šole v Križankah, sredstva za obnovo in novi dodatni prostori.

Deli.