Levica je na volitve pripravljena!

Današnji odstop premiera Šarca razumemo, saj vlada ni bila sposobna izvesti politik, ki jih je obljubila: gradnje manjkajočih 10 tisoč stanovanj, odprave čakalnih vrst v zdravstvu, dviga pokojnin in zagotovitve dolgotrajne oskrbe, kvalitetnih in dobro plačanih delovnih mest, ter razvojnega in zelenega preboja. 

Dlje kot je trajal mandat vlade, bolj je začela kazati svoj obraz stara politika kadrovskih kupčkanj in privatnih interesov. V Levici pa smo v zadnjem letu in pol dokazali, da so spremembe mogoče. Poskrbeli smo za dvig minimalne plače, izboljšanje položaja najranljivejših in prvič v zgodovini pripeljali odločanje o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja v Državni zbor. Na vsaki od teh točk smo se soočali s silovitim nasprotovanjem gospodarskih zbornic, zavarovalniških lobijev in drugih interesnih skupin, kar nas ni odvrnilo in nas ne bo niti v prihodnje.

Na volitve je Levica pripravljena. V njih vidimo priložnost za spremembo razmerij moči in za krepitev progresivne politike. Politike, ki se bo zmožna lotevati tako problemov, s katerimi se dnevno spopadajo prebivalci in prebivalke Slovenije, kot tudi okoljske krize, ki grozi nam vsem.

V tem mandatu smo ponovno pokazali, da se znamo boriti. Interes ljudi vedno postavimo na prvo mesto. In imamo vizijo, kako zgraditi boljšo prihodnost za vse.

Deli.