Levica Ljubljana: Lucija Ušaj ne bo članica odbora za zdravje in socialno varstvo

Na današnji seji Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana Lucija Ušaj Šikovec ni bila imenovana za članico Odbora za zdravje in socialno varstvo. Glasovanje je potekalo poimensko za vsakega kandidata za komisijo posebej. Rezultat glasovanja: 10 za, 30 proti. Zadovoljni smo, da so prizadevanja mestnih svetnikov in svetnic Levice za preprečitev širitve politike sovraštva v Ljubljani podprli tudi drugi člani in članice mestnega sveta.

Kot smo zapisali pred dnevi, ko smo napovedali svoje nasprotovanje imenovanju, Ušaj Šikovec ob različnih priložnostih izraža rasistična, ksenofobna, homofobna in sovražna stališča do pripadnikov različnih kultur, ver in ras. Že samo v času od objave naše izjave do današnje seje mestnega sveta je na primer zapisala, da se papež moti, ko primerja Jezusa z migranti: “On ni masakriral in posiljeval deklet in rezal glav, ga opozarjajo! … Ni znano, da bi Jožef trgoval z drogo in silil Marijo v prostitucijo. O tem v Svetem pismu ni nič, ga opozarjajo.

Na današnji seji je mestni svetnik Grega Ciglar v predstavitvi stališča Svetniškega kluba Levica poudaril: “Sovraštvo, rasizem in ksenofobija v Ljubljani nimajo in nikoli ne smejo imeti mesta. Lucija Ušaj Šikovec pa je oseba, ki v svojih izjavah in stališčih izraža vse prej kot spoštovanje različnosti.

Javno objavljanje in nadaljnje širjenje sovražnih stališč le potrjuje pravilnost odločitve Mestnega sveta MOL proti imenovanju Lucije Ušaj Šikovec v Odbor za zdravje in socialno varstvo.

Veseli nas, da so stališču Levice, da je treba hujskaštvo in nestrpnost sankcionirati in ne nagrajevati, pridružili tudi drugi mestni svetniki in svetnice. Skupaj smo dokazali, da v Ljubljani ni prostora za politiko sovraštva.

 

Levica Ljubljana

Deli.