Odpravimo ovire za domače proizvajalce konoplje!

V Levici skupaj z ostalimi opozicijskimi strankami predlagamo, da se kulturno rastlino konopljo v celoti izvzame iz zakonodaje, ki prepoveduje drogo kanabis. Hkrati predlagamo sprostitev pogojev, pod katerimi se lahko konopljo goji v industrijske, prehranske in kmetijske namene, brez kakršnihkoli posebnih dovoljenj (do obdelovalne površine 100m2) in z večjo dovoljeno vsebnostjo reguliranih učinkovin kot doslej.

Konoplja je že stoletja tradicionalna kulturna rastlina na Slovenskem, zato je popolnoma iracionalno, da jo morajo izdelovalci prehranskih, tekstilnih, kozmetičnih in drugih izdelkov uvažati, ker je lokalna pridelava nepraktična zaradi toge zakonodaje.
S tem bomo pomagali slovenskim pridelovalcem, ki morajo tekmovati proti ponudnikom iz držav, ki kažejo več razumevanja za vprašanje regulacije konoplje in kjer že nastajajo veliki monopolisti, ki ogrožajo lokalno proizvodnjo.

Prav tako pa sporočamo, da se bomo v Levici še naprej zavzemali in poskušali prepričati tudi preostale stranke v legalizacijo osebne in rekreativne uporabe konoplje. Glede na to, da je enako nedavno storila tudi Malta kot prva država članica EU, je čas za to več kot primeren!

Deli.