Levica Koroška: Janez Lavre nima kaj početi na vrhu slovenjegraške bolnišnice

V Levici odločno obsojamo vmešavanje trenutne vlade v kadrovsko politiko splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Poskus ponovnega imenovanja Janeza Lavreta nazaj na mesto direktorja slovenjgraške bolnišnice je po našem mnenju povsem zavrženo in nemoralno dejanje. Lavre je namreč lani odstopil zaradi neprimernih tvitov, v katerih je uporabnikom omrežja, ki niso delili njegovih političnih prepričanj, želel okužbo s covidom-19, odrekal zdravljenje, proslavljal smrt Janeza Stanovnika in vsenaokoli zmerjal. Jasno je, da je takšno vedenje za predstojnika neke zdravstvene ustanove popolnoma neprimerno. Lavre je očrnil ugled svojega poklica in slovenjegraškega zdravstvenega doma.

Koroška je hudo prizadeta in odrezana regija, ki po stopnji smrtnosti zaradi covida-19 zaseda drugo mesto v državi. Vlada Janeza Janše bo z imenovanjem osebe, kot je Lavre, na mesto vršilca dolžnosti direktorja bolnice situacijo samo še poslabšala, saj njegovemu imenovanju enotno in odločno nasprotuje tudi strokovni svet bolnišnice. V primeru imenovanja Lavreta je strokovna direktorica že zagrozila z odstopom, kar bo samo še poslabšalo zdravstveno situacijo. Vsi dobro vemo, da ima koroška regija že brez takšnih ekscesov popolnoma dovolj težav z izgubljanjem kadrov, ki se selijo v bolj razvite regije ali v tujino.

Z odstopom strokovne direktorice pa avtomatično preneha mandat tudi vsem predstojnikom v bolnišnici, ki stojijo strokovni direktorici trdno ob strani pri nasprotovanju vrnitvi Lavreta. Ne pozabimo, da so noč in dan aktivni pri reševanju pandemične situacije v bolnišnici. V času epidemije, na pragu tretjega vala zato obsojamo popolnoma neodgovorne kadrovske igrice Janševe vlade. Ne samo, da je ta odgovorna za klavrno zdravstveno sliko, tragične smrti in najdlje trajajoče zaprtje javnega življenja v Evropi – aktivno dela škodo tudi vsem tistim, ki morajo odpravljati posledice njenih napak.

Deli.